[VIDEO] Prochazka opravdao novi nadimak: Laktom iz okreta nokautirao Reyesa

Kakav smo nokaut vidjeli u glavnoj borbi večeri u Las Vegasu! Nakon što je nokautirao Volkana Oezdemira (31, 17-5), Jiri Prochazka (28, 28-3-1) je u stilu Tong Poa iz filma Kickboxer čiju frizuru nosi ‘na spavanje’ poslao bivšeg izazivača za titulu Dominicka Reyesa (31, 12-5)!

Lakat kakav se rijetko viđa

U zadnji je čas priredba ostala bez jedne borbe, ali krenimo redom od najbitnije. Reyes je bio taj koji je pokušao nametnuti svoj ritam udarcima u tijelo i dobrim direktima, dok je Prochazka odgovarao udarcima u glavu koji su već do druge runde otvorili rane na licu Amerikanca. Spajao je kickove u tijelo i boksačke tehnike u glavu Čeh, a u jednom trenutku druge runde je Reyes opalio dobru kontru.

Iako je malo izgledalo da bi mogao završiti protivnika, vratio se Jiri i krajem druge runde nakon odlaska iz klinča vrhunski pogodio lakat iz okreta i nokautirao bivšeg izazivača. Video nokauta možete pogledati OVDJE.

https://www.instagram.com/p/COW4SLcFwnx/

– Spreman sam, idemo to napraviti. Sviđa mi se susjed Jan. Blachowicz protiv Teixeire? Pobjednik će biti moj sljedeći protivnik? Ok, počašćen sam, jako sam počašćen – rekao je Čeh nakon slavlja.

Pitanje je hoće li Tong Po odmah na titulu ili u meč za prvog izazivača protiv Aleksandra ‘Rocketa’ Rakića (29, 14-2) koji je također čeka novi izazov.

Gruzijci slavili: ‘Giga kick’ u jetru Swansona

U sunaslovnoj borbi večeri je Giga Chikadze (32, 13-2) izdominirao veterana Cuba Swansona (37, 37-12) te ga strašnim kickom u jetru nokautirao nakon minute prve runde. I onda je pristojno izazvao protivnika.

– Jako respektiram Cuba, ali tako je kako je, morao sam to napraviti. Poručujem momcima iz TOP15 da sam ovdje, sad znaju moje ime. A ima jedan borac koji je među najboljima u perolakoj kategoriji. Max Holloway, bila bi čast boriti se s tobom – rekao je bivšem prvaku perolake kategorije.

https://www.instagram.com/p/COUTlqSF_EV/

Opet je poseban meč imao moldavski ‘Hulk’ Ion Cutelaba (27, 15-6-1-2) je nakon tri runde protiv Dustina Jacobyja (33, 14-5-1) ostao bez pobjede. Ali, bez pobjede je ostao i Amerikanac jer su suci odlučili kako meč završava neriješenim ishodom.

U glavnom su dijelu večeri jednoglasnom odlukom sudaca slavili Sean Strickland (30, 23-3) protiv Krzysztofa Jotka (31, 22-5) i Merab Dvalishvili (30, 13-4) protiv Codyja Stamanna (31, 19-4-1).

Gabriel Benitez (32, 22-8) premašio je granicu lake kategorije za dva kilograma, a Jonathan Pearce (29, 10-4)odlučio je kako se neće boriti protiv Beniteza ni za 30 posto honorara više. Na uvodnoj priredbi nijedna borba nije završila prekidom, osim one između Rande Markos (35, 10-11-1) i Luane Pinheiro (27, 9-1). Kanađanka Randa diskvalificirana je u prvoj rundi nakon ilegalnog upkicka koji je u najmanju ruku bio čudan.

UFC on ESPN 23 – rezultati

Jiří Procházka def. Dominick Reyes- KO spinning back elbow (R2, 4:29)
Giga Chikadze def. Cub Swanson – TKO (R1, 1:03)
Ion Cuțelaba vs. Dustin Jacoby – neodlučena borba (podijeljena odluka)
Sean Strickland def. Krzysztof Jotko – jednoglasna sudačka odluka
Merab Dvalishvili def. Cody Stamann – jednoglasna sudačka odluka

Luana Pinheiro def. Randa Markos – DQ (R1 4:16)
T.J. Brown def. Kai Kamaka III – podijeljena sudačka odluka
Luana Carolina def. Poliana Botelho – podijeljena sudačka odluka
Loma Lookboonmee def. Sam Hughes – jednoglasna sudačka odluka
Andreas Michailidis def. KB Bhullar – jednoglasna sudačka odluka
Felipe Colares def. Luke Sanders – jednoglasna sudačka odluka

Prošli članak

'Usman se želi boriti već 12. lipnja protiv Chiese'

Sljedeći članak

'Udarac laktom došao je sam od sebe, a lude ideje primam preko ove antene na glavi'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI