‘Usman se želi boriti već 12. lipnja protiv Chiese’

Kamaru Usman (33, 18-1) je na UFC-u 261 prije nekoliko dana početkom druge runde karakterističnim zadnjim direktom nokautirao Jorgea Masvidala (36, 35-14) i tako ušutkao sve one koji su govorili kako je dosadan borac.

Usman ne namjerava mirovati. Ako je vjerovati njegovu menadžeru Aliju Abdelazizu, prvak velter kategorije želi se bori već u lipnju, neovisno o tome hoće li mu protivnik biti Colby Covington, kojeg je Dana White već najavio, ili netko drugi. 

https://www.instagram.com/p/COIkNYgJDgc/

– Kamaru se u posljednjih deset mjeseci borio tri puta. Colby se toliko puta borio u posljednje tri godine. Nakon što mu je uništio vilicu i izmijenio lice, Kamaru se borio tri puta protiv teških protivnika. Colby se borio protiv Woodleya, tipa koji više niti nije u UFC-u, koji ima 40 godina i pobijedio ga – rekao je Nigerijčev menadžer pa nastavio:

– Možda je Colby dobar za posao, no nije nam to bitno. Michael Chiesa (33, 18-4) je u nizu od četiri pobjede, Vicente Luque ima tri, Leon Edwards ima devet, zar ne? Zašto je Covington tako poseban? Što ako Kamaru, ako Vettori pobijedi Adesaynu, odluči otići u srednju kategoriju boriti se protiv Vettorija za titulu? – rekao je Abdelaziz u razgovoru s Brettom Okamotom na ESPN-u.

https://www.instagram.com/p/CNcxsXKpNGh/

Covington se još uvijek nije izjasnio oko datuma kad će biti spreman, no Usman bi svakako volio da to bude što prije.

– Kamaru je zaslužio svako pravo da radi što god želi. No, respektiramo Danu i njegove želje pa ćemo sve odraditi zajedno. Kamaru me je jučer nazvao i rekao da se želi boriti 12. lipnja protiv Chiese. Pitao me tko ima najbolji niz u Top 5 ili 6, ja sam mu rekao Chiesa pa je on rekao taj datum. Chiesa nema ugovorenu borbu. Njemu uistinu nije bitno protiv koga će se boriti. On me zatražio da pitam UFC može li se 12. lipnja boriti protiv Chiese. Rekao sam UFC-u da se on može boriti još tri puta ove godine – potvrdio je Ali.

Usman je titulu branio četiri puta, od toga je tri puta svoje izazivače završio i ne namjerava stati. Neki ga prozivaju najboljim velterašem svih vremena.

Prošli članak

De Fries proziva Stošića: Fanovi mi ga stalno spominju

Sljedeći članak

[VIDEO] Prochazka opravdao novi nadimak: Laktom iz okreta nokautirao Reyesa

Preporučeno
Total
0
PODIJELI