UFC 256: Oliveira uništio Fergusona, remi u glavnoj borbi!

Instagram

Jedna od osporavanijih UFC priredbi ove godine na kraju je bila pravi spektakl! Deiveson Figueiredo (33, 20-1-1) ostao je prvak muha kategorije nakon neodlučene borbe protiv Brendona Morena (27, 18-5-2), a gledali smo uzbudljivih 25 minuta te ćemo, kako stvari stoje, u budućnosti gledati i uzbudljiv uzvrat!

Brazilac je ostao prvak, ali Meksikanac će dobiti novu priliku. Prvak se postavio šampionski od prve minute, krenuo s velikim brojem udaraca u prvoj rundi, dok smo u nastavku vidjeli i par pametnih rušenja od izazivača. Bilo je bitno za dojam, ali Figueiredo je kvalitetnije pogađao udarce.

No, Brazilac si je ‘presudio’ u trećoj rundi kad je dva puta pogodio Morena tamo gdje najviše boli – nije to bilo namjerno, ali sudac nije imao izbora nego mu oduzeti bod. Četvrta je runda bila jedan od najuzbudljivijih u ovoj godini, u muha kategoriji je svaki udarac tražio kraj borbe što dovoljno govori o svemu.

U posljednjoj rundi je Brazilac uspio sačuvati pojas prvaka na način da je izborio remi. Kazneni bod je na kraju ispao ‘krivac’ za to, ali možda je na kraju ovako najpoštenije. U sunaslovnoj borbi večeri je Brazilac Charles Oliveira (31, 30-8-1) demolirao Tonyja Fergusona (36, 25-5).

U stojci je odgovarao na sve izazove ‘El Cucuya’, dok je u parteru u potpunosti dominirao. Imao je nekoliko izglednih prilika da Ferguson preda borbu zbog submissiona, a pravo je čudo izvukao Tony Ferguson na kraju prve runde kad je svima izgledalo kao da je ruka pukla.

Sudačkom je odlukom u borbi dvije odlične grapplerice slavila Mackenzie Dern (27, 10-1) protiv Virne Jandirobe (32, 16-2). Na kraju je to završilo kao kickboxing obračun u kojem je odlukom sudaca slavila Amerikanka.

No, na kraju je sve išlo do sudačke odluke gdje je slavio Brazilac. Njegovi sunarodnjaci nisu imali toliko sreće jer je Junior dos Santos (36, 21-9) izgubio četvrti put zaredom, ovaj put od Ciryla Ganea (30, 7-0) nokautom u drugoj rundi. Kevin Holland (28, 21-5) je teško nokautirao Ronalda ‘Jacarea’ Souzu (41, 26-9-1) u prvoj rundi.

Do kraja godine čeka nas još jedna priredba, a sve rezultate s ove možete pročitati u nastavku.

UFC 256 – Rezultati

Deiveson Figueiredo (c) vs. Brandon Moreno – neodlučena borba (većinski)
Charles Oliveira def. Tony Ferguson – jednoglasna sudačka odluka
MacKenzie Dern def. Virna Jandiroba – jednoglasna sudačka odluka
Kevin Holland def. Ronaldo Souza – KO (R1 1:45)
Ciryl Gane def. Junior dos Santos – TKO (R2 2:34)

Cub Swanson def. Daniel Pineda – KO (R2 1:52)
Rafael Fiziev def. Renato Moicano – KO (R1 4:05)
Gavin Tucker def. Billy Quarantillo – jednoglasna sudačka odluka
Tecia Torres def. Sam Hughes – TKO (R1 5:00)
Chase Hooper def. Peter Barrett – SUB (R3 3:02)

Prošli članak

Osnovana Hrvatska MMA unija! Forgač čelni čovjek, 'cro Cop' počasni predsjednik

Sljedeći članak

Nanizao pet pobjeda pa prozvao Chimaeva: 'Želim se boriti već idućeg vikenda!'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI