Osnovana Hrvatska MMA unija! Forgač čelni čovjek, ‘cro Cop’ počasni predsjednik

Već se duže vrijeme govori o problematici slobodne borbe i o tome kako u veliko dijelu svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, MMA nije priznat kao sport. A MMA iz dana u dan sve više raste i napreduje te postaje jedan od najpopularnijih ‘sportova’ koji treba i svoja tijela koja će zastupati njegov boljitak. Tako je osnovana Hrvatska MMA Unija!

Sve se više mladih odlučuje za treninge slobodne borbe, a amaterski MMA tek treba podići na ‘stabilne noge’. Koliko je ovo važno, govori i to da Uniju podržava legenda ne samo hrvatske, već i svjetske slobodne borbe Mirko ‘Cro Cop’ Filipović koji je i počasni predsjednik Unije. Čelni čovjek je glavni trener zagrebačkog ATT-a i osnivač FNC-a, Dražen Forgač.

Foto: Saša Drobac

“Velika mi je čast što kao novoizabrani predsjednik mogu zahvaliti Cro Copu što je podržao našu inicijativu i prihvatio ulogu počasnog predsjednika. To je velika čast, ali i obveza za Uniju da još motiviranije pristupimo ostvarenju naših ciljeva”, objasnio je popularni ‘Forgy’ i predao riječ Mirku:

“Bit ću na raspolaganju kad god bude bilo potrebno za Uniju, odazvat ću se u promotivne svrhe ili ako je bude trebalo predstavljati na nekom kongresu, što god budem mogao. Ja sam bio samo najpopularniji predstavnik, hrvatska MMA scena postoji zbog Forgača, Pokrajca i Galešića, oni imaju klubove, rade s mladima, organiziraju natjecanja, što je važno da se mladi borci razvijaju i skupljaju iskustvo”.

Naravno da Hrvatska zna za MMA najviše zahvaljujući Mirku zbog kojeg su mnogi krenuli u, barem tada, vode nepoznatog sporta, a ova Unija želi pomoći na razvoju i promicanju amaterskog MMA-ja. Jedan od ciljeva je i njegovo prihvaćanje od Hrvatskog olimpijskog odbora te prepoznavanje ostalih sportskih institucija.

Foto: Saša Drobac

U RH je postoji MMA Savez i to još od 2006., ali i nije aktivan – na službenim stranicama nije ništa objavljeno od 2018. godine.

“Imamo MMA savez, ali on je mrtvo slovo na papiru i ne radi ništa. Zato smo ušli u ovu priču, da se pomogne mladim borcima, organiziraju natjecanja i seminari… Ovi ljudi su zadužili ovaj sport, a ne savez, za koji ne znam tko ga je i na temelju čega osnovao. To je kao da ja osnujem plivački savez, a plivam samo ljeti do deset metara od obale”, objasnio je ‘Cro Cop’ pa zaključio:

Foto: Saša Drobac

“Meni MMA Unija nije trebala, ali to su bila drukčija vremena. MMA je sad narastao, preuzima dominaciju nad boksom i tu je uloga koju bi trebao savez imati, da služi novim borcima. Ima veliki dijapazon poslova koje savez treba raditi. MMA mora biti primljen u olimpijsku obitelj. To je kombinacija raznih borilačkih sportova i kao takav najzahtjevniji borilački sport današnjice. Ne vidim apsolutno ni jedan razlog da ga se ne primi, osim što je to možda krvaviji sport od ostalih i nije za svačije oči. Mnogi smatraju da MMA i nije sport zbog te brutalnosti, ali ona je sastavni dio ovog sporta. Ako pričamo o brutalnostima, veća je šansa da se ozljede dogode u skijaškim skokovima nego u MMA-u. Nitko nije umro od MMA-a, za razliku od boksa, pa čak i nogometa”, poslao je jasnu poruku legendarni hrvatski borac.

Prošli članak

UFC 256: Svih 20 boraca prošlo vagu, pogledajte sučeljavanja

Sljedeći članak

UFC 256: Oliveira uništio Fergusona, remi u glavnoj borbi!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI