Tuivasa krenuo s prozivanjem Miočića, ‘pomogao’ mu i Helwani: ‘Stipe, prestani ga izbjegavati! Čeka te 2. srpnja’

Foto: YouTube/Screenshot

Stipe Miočić je netko s kime bih se volio boriti zato što je dugo ovdje, stariji je i mislim da mu nije preostalo još puno mečeva za odraditi. Htio bih priliku protiv njega, prije nego se povuče, rekao je Tai Tuivasa (28, 14-3) kod Ariela Helwanija u ‘MMA Houru’ i tako nastavio nagađanja američkih medija.

Podsjetimo, na manjim MMA portalima ‘isplivala’ je informacija kako bi upravo Novozelanđanin mogao biti novi protivnik Stipe Miočića (39, 20-4), a nakon što je ‘Bam Bam’ počeo s ‘prozivanjem’, pridružio mu se i sam novinar.

– Ja ću sada govoriti za tebe, okej. Moj klijent Tuivasa i neizmjerno cijenimo Stipu Miočića. On je legenda, apsolutna legenda. On je bog, jedan od najvećih boraca ikada i najveći prvak teške kategorije u ovom sportu. On je odličan otac i obiteljski čovjek, a također je i sjajan vatrogasac. Ali ako ćemo biti iskreni prema javnosti. Mi mislimo da je Stipe Miočić pomalo inaktivan u posljednje vrijeme. Smatramo da on stoji na mjestu. Slušaj Stipe, mnogo je tipova koji žele nešto što si ti nekoć imao. To je stvar prošlosti – rekao je Helwani pa do kraja objasnio svoje mišljenje:

– Nećeš dobiti ‘title shot’ u skorije vrijeme. Iz istog razloga iz kojeg je Fabricio Werdum tebi dao priliku nekoć prije, sada je vrijeme da ti počneš davati priliku mlađima, odnosno Taiju Tuivasi. To je način na koji ovo funkcionira, to je vrtlog života i ove igre. Ako ćeš samo sjediti i čekati priliku za napasti pojas te ćeš se boriti jednom godišnje za pojas, to neće funkcionirati. Blokiraš put i kočiš kategoriju. Evo, ovdje imaš ‘najvruće’ ime u kategoriji, nitko nema bolji niz od njega u ovom trenutku. Ja želim ovo reći u tvoje ime (u Tuivasino ime). Znaš što Stipe, ti si legenda, poštujem te i borit ću se s tobom. Ali riješit ću ovu kategoriju tvog prisustva, zato što ju kočiš. Vrijeme je da otvorimo arterije i dopustimo da krv slobodno proteče.

A tu stvar nije stala pa se Helwani možda i previše uživio i pokušao ugovoriti meč.

– Slušaj Stipe, jednom sam rekao i reći ću opet. Prestani izbjegavati ovog tipa. 2. srpnja, to je najveća dostupna borba za tebe. Ako čekaš Jona Jonesa da se vrati, čekat ćeš još tri ili četiri godine, a svi znamo da nemaš toliko vremena. Ovo je borba, pobjednik dobiva priliku za napasti titulu. Zapadni Sydney protiv zapadnog Clevelanda – zaključio je.

Pitanje je što on može donijeti Stipi jer porazom je na pragu moguće mirovine i samo je ‘poklonio’ veliki skalp za Australca, a možda je i to neka UFC-ova logika da mogu ‘Bam Bama’ gurnuti u meč za titulu, dok je pobjedom vjerojatno i dalje ‘na ničijoj zemlji’ dok se ne riješi situacija s Ngannouom i Jonesom. No, Stipe je ‘opet u igri’ i čekamo njegovo javljanje…

Prošli članak

Nagađa se: Stipe Miočić mogao bi se vratiti protiv Taija Tuivase?

Sljedeći članak

Kličko se protivi jednom od najboljih mečeva godine: "Svaki predstavnik Rusije treba biti sankcioniran"

Preporučeno
Total
4
PODIJELI