Nagađa se: Stipe Miočić mogao bi se vratiti protiv Taija Tuivase?

Foto: YouTube/Screenshot

Na početku niza nokautirao je borca koji je svojevremeno i pobijedio Stipu Miočića (39, 20-4), a nakon toga nanizao još četiri nokauta i tako se Tai Tuivasa (28, 14-3) ‘lansirao’ u vrh teške kategorije! Riječ je o Australcu za kojeg je ‘isplivala’ informacija da bi mogao biti novi Stipin protivnik.

Trebao bi se tako bivši prvak teške kategorije vratiti u kavez nakon godinu dana i poraza od aktualnog teškaškog prvaka Francisa Ngannoua (35, 17-3). Podsjetimo, Stipe se nakon tog poraza i nije previše oglašavao što se tiče nastavka njegove borilačke karijere, a bilo je tu mnogo uparivanja.

Od meča protiv Jona Jonesa (34, 26-1) preko revanša za titulu protiv Ngannoua, prozivali su ga i za spomenuta imena ‘anonimusi’ poput Chrisa Daukausa (32, 12-4), a sad su ga američki MMA mediji uparili sa spomenutim Australcem. Navodno postoji informacija da se radi na ugovaranju meča.

Pitanje je što on može donijeti Stipi jer porazom je na pragu moguće mirovine i samo je ‘poklonio’ veliki skalp za Australca, a možda je i to neka UFC-ova logika da mogu ‘Bam Bama’ gurnuti u meč za titulu, dok je pobjedom vjerojatno i dalje ‘na ničijoj zemlji’ dok se ne riješi situacija s Ngannouom i Jonesom.

Bilo kako bilo, Stipe je vjerojatno opet ‘u igri’, a tu postoji i mogućnost borbe za titulu privremenog prvaka jer se Ngannou sigurno neće boriti još neko vrijeme zbog saniranja ozljede, a i ‘zapelo’ je na novom ugovoru. Ovu su vijest plasirali manji MMA portali, a službena se potvrda ili nagađanje nekog većeg imena, još čeka.

Prošli članak

Službeno je: Hrgović protiv Zhanga 7. svibnja u Las Vegasu!

Sljedeći članak

Tuivasa krenuo s prozivanjem Miočića, 'pomogao' mu i Helwani: 'Stipe, prestani ga izbjegavati! Čeka te 2. srpnja'

Preporučeno
Total
12
PODIJELI