Petar Milas hrabro pao protiv Tonyja Yoke: Izgubio nokautom u sedmoj rundi

Foto: Instagram

Hrabro se borio Petar Milas (26, 15-1) ali nije uspio protiv favoriziranog Tonyja Yoke (29, 11-0). Ovaj put splitski borac nije uspio do kraja nametnuti svoj stil te je na kraju kapitulirao ispred zlatnog s Olimpijskih Igara u Tokiju 2016. godine.

Francuz je od prvog gonga zauzeo centar ringa, a Milas je bio taj koji je imao podršku s tribina ispred Pariza te je dobro izbjegavao Yokine pokušaje u prvoj rundi i kretao se po ringu. Uspio je baciti par udaraca, ali Yoka je bio taj koji je malo više radio i zaslužio bodove kod sudaca. I u drugoj smo rundi nastavili u istom tonu te je Yoka zamalo uzeo rundu.

U trećoj je ipak i Milas pokazao što može, strpljivo je čekao svoju priliku da baci par brzih kombinacija, ali bilo je to teško protiv 201 cm visokog protivnika. Krajem runde obojica su ušla u otvorenu razmjenu koja je trajala desetak sekundi. Nastavio je Milas u svom stilu, kretanjem oko protivnika i pokušajem bacanja brzih kombinacija, ali dobro je to Yoka kontrolirao i odgovarao.

U šestoj je rundi splitski borac bio umorniji, malo je usporio kretanje, a polako je postajalo jasno da Petru treba velika dominacija ili prekid za pobjedu u ovom meču. Nastavio je Francuz kontrolirati ring u Parizu, a onda je pogodio strašan desni kroše nakon dvije i pol minute sedme runde i tu je bilo prvo brojanje za Milasa.

Pridigao se hrvatski borac, ali taman prije kraja runde opet ga je srušio Yoka i s zvonom je otišao u brojanje. Opet se digao Milas, ali sudac je odlučio da je vrijeme za prekid borbe i dodijelio pobjedu Francuzu koji je dominirao.

No, Milas je pokazao hrabrost i veliko srce. To je 11. profi pobjeda za borca koji je pobijedio Filipa Hrgovića na Olimpijskom turniru u Rio de Janeiru 2016. godine te kasnije uzeo zlato. Spominjali su se mogući ‘revanši’ između njega i Hrge, a tako nešto bi svakako bilo zanimljivo vidjeti.

Prošli članak

Filip Hrgović stigao do nove pobjede: Dominirao protiv Crnogorca četiri runda pa je sudac prekinuo meč

Sljedeći članak

Milasov trener poručio da se vraćaju u dvoranu, Yoka nakon pobjede izazvao - Hrgovića!

Preporučeno