KSW 78: Slavili bivši protivnici hrvatskih boraca, Materla u glavnoj borbi slomio Groovea

Foto: KSW

Poljski je KSW održao prvu priredbu ove godine, a gledali smo devet solidnih borbi. Nakon poraza od Francisca ‘Croate’ Barrija (33, 10-3) pobjedom se vratio Lukasz Rajewski (33, 12-8), a Rafal Kijanczuk (30, 12-5) oporavio se od nokauta Ivana Erslana (31, 12-2) pobjedom protiv Marca Doussisa (8-2). Vrhunski je bio nokaut Valeriua Mircee (29, 28-1-1) koji je nakon letećeg koljena završio Borysa Mankowskog (33, 22-11-1), dok je u glavnoj borbi večeri Michal Materla (38, 32-9) po drugi put slavio protiv Kendalla Grovea (40, 24-19).

Što se tiče main eventa, u prvoj je borbi jednoglasnom sudačkom odlukom slavio Poljak nakon prave makljaže i jedne od najkrvavijih borbi u povijesti poljske organizacije. Bilo je to još 2013. godine, a nakon tri godine bez borbe Groove se vratio u kavez i izgubio nokautom u drugoj rundi. Odmah su veterani krenuli u razmjenu udaraca i gledali smo nekoliko dobrih razmjena u prvoj rundi, a u drugoj je bolji nastup okrunio Poljak overhandom kojim je pošteno uzdrmao Amerikanca i završio ga laktovima na podu.

Nokaut večeri imao je Rumunj Mircea koji je spojio dvije pobjede u kavezu KSW-a, a protiv legende organizacije slavio je na efektan način. Iako je Borys krenuo u karakteristični pritisak i volumen udaraca, nije uspio ugroziti Mirceu, već je krajem runde naletio na odlično leteće koljeno u glavu nakon kojeg ga je Rumunj ‘potvrdio’ na podu za veliku pobjedu. Treći je to poraz u nizu za Poljaka.

Od ostalih mečeva još valja spomenuti napeti okršaj Tomasza Romanowskog (33, 18-8) koji je nakon tri teške runde slavio podijeljenom sudačkom odlukom protiv Radoslawa Paczuskog (29, 5-1). Rajewski se nakon ‘Croatinog’ gušenja vratio nokautom krajem prve runde protiv Sahila Siraja (33, 7-2), a Kijanzcuk je sredinom druge runde završio Nijemca. Brazilac Kleber Silva (35, 21-11) teško je nokautirao dosad odličnog Lukasza Sudolskog (29, 10-2) početkom druge runde.

Tu je bio još i Roman Szymanski (29, 17-6) koji je nakon minute izvukao armbar Raulu Tutarauliju (30, 31-7) za četvrtu pobjedu u nizu, a podsjetimo, u srpnju 2020. godine borio se protiv Filipa Pejića (30, 16-7-2) i slavio prekidom krajem treće runde. Rezultate s cijele priredbe pročitajte u nastavku.

KSW 78: Grove vs. Materla

Michał Materla def. Kendall Grove by TKO, (R2, 4:27)
Tomasz Romanowski def. Radosław Paczuski via podijeljena sudačka odluka
Roman Szymański def. Raul Tutarauli via submission (armbar) (R1, 1:05)
Valeriu Mircea def. Borys Mańkowski via KO (R1, 4:20)
Kleber Raimundo Silva def. Łukasz Sudolski via KO (R2, 0:40)
Rafał Kijańczuk def. Marc Doussis via TKO (Punches) (R1, 2:03)
Łukasz Rajewski def. Sahil Siraj via TKO (R1, 4:05)
Oskar Szczepaniak def. Raimondas Krilavičius via jednoglasna sudačka odluka
Borys Dzikowski def. Andre Langen via jednoglasna sudačka odluka

Prošli članak

Umirovio se legendarni 'Shogun' Rua, Moreno u četvrtom meču slomio Figueireda

Sljedeći članak

[VIDEO] Pogledajte strašan nokaut koljenom kojim je Rumunj srušio legendarnog Mankowskog

Preporučeno
Total
16
PODIJELI