Umirovio se legendarni ‘Shogun’ Rua, Moreno u četvrtom meču slomio Figueireda

Foto: YouTube/Screenshot

Nadali su se brazilski navijači da će se dvije legende u Rio de Janeiru pobjedama oprostiti od kaveza, ali to se nije dogodilo. Mauricio ‘Shogun’ Rua (41, 27-14-1) izgubio je u prvoj rundi od Ihora Potieriae (26, 19-3) nakon tehničkog nokauta. Loša brazilska večer nastavila se porazom Deivesona Figueireda (35, 21-3-1) u meču za titulu muha kategorije od Brandona Morena (29, 21-6-2), a Glover Teixeira (43, 33-9) izgubio je u meču za titulu poluteške kategorije od Jamahala Hilla (31, 12-1-1) i umirovio se.

Dvadeset godina duga karijera završila je porazom pred domaćom publikom. Nije ‘Shogun’ dobro ušao u meč i slabo je pogađao, a Potieria je sredinom runde krenuo u napad i Brazilca stisnuo uz žicu i pogađao ga ramenom. Uzdrmao ga je i krenuo udarati na podu, a sudac je prekinuo meč. Nakon svega je kleknuo pred legendu te ispratio ‘Shoguna’ u zasluženu mirovinu.

Što se tiče kvadrilogije Figueireda i Morena, nakon remija i po jedne pobjede svakog od boraca bio je ovo ‘meč odluke’. Brazilac nije nastupio godinu dana pa je Meksikanac imao privremeni pojas, a borbu za ujedinjenje bolje je otvorio Moreno, ali nije završio giljotinu koju je uhvatio. Ulazio je i nakon toga u rušenja te ga je to pred kraj runde koštalo kad je Figueiredo uhvatio heel hook, ali nije ga uspio završiti.

Bolji je u otvaranju nastavka bio domaći borac, ali još je jednom propustio giljotinu koju je uhvatio i dao Morenu gornju poziciju u parteru, ali nije bilo previše akcije. Opet je Brazilac krenuo divlje u treću rundu, a u jednom napadu je dobio kontru u oko. Žalio se da se radilo o ubodu, ali sudac je procijenio da se radi o udarcu pa je Meksikanac samo nastavio napad i kao gornji u parteru udarao Brazilca, otvorio mu posjekotinu pod okom, ali nije završio meč do kraja runde.

Ipak, nakon ulaska liječnika u kavez, odlučeno je kako Figueiredo ne može nastaviti borbu pa je Moreno slavio tehničkim nokautom. Rezultate cijele priredbe i izvještaj s main eventa možete pročitati OVDJE.

Prošli članak

Jamahal Hill poslao u mirovinu Glovera Teixeiru i postao novi prvak poluteške kategorije UFC-a!

Sljedeći članak

KSW 78: Slavili bivši protivnici hrvatskih boraca, Materla u glavnoj borbi slomio Groovea

Preporučeno
Total
18
PODIJELI