Finale Armagedona: Ostanek pobijedio Kosića, Bojković u ludoj borbi ugušio Čelića

U Zagrebu je završilo prvo finale Armagedona, regionalnog MMA natjecanja. Borbe ste mogli pratiti na YouTube kanalu 24sata, a ne bi ih se, bez pretjerivanja, posramio ni UFC.

Od sedam borbi, ni jedna nije došla do sudačke odluke. Večer je krenula superborbama. U kategoriji do 84 kilograma, slovačko-srpski borac Vlasto Čepo (5-1) sredio je Leona Krajačića (2-3).

Čepo je pobijedio nokautom u prvoj rundi. Izdominirao je Krajačića boksom, ovaj je pokušao odgovoriti nožnim tehnikama, a potom je borbu preselio u parter, jer baza mu je sambo. Ipak, Čepo je u ATT-u popravio parter, uspio se othrvati naletu Krajačića, a onda ga završiti.

– Najvažnije da sam pobijedio. Meč sam prihvatio dva tjedna prije, nisam prošao pripreme, ali sve je dobro prošlo, hvala Bogu – rekao je presretni Čepo pa dodao:

– U zadnjoj borbi protivnik (Mateusz Strzelczyk, op. a.) me isprebijao i odlučio sam doći živjeti u Zagreb i trenirati u ATT-u. Hvala Draženu Forgaču koji je u ovim teškim vremenima uspio organizirati ovakav event.

https://www.instagram.com/p/CNe41YFLB7Q/

Potom se u kavez nakon devet mjeseci vratila Adriana Vuković (3-1). Nažalost, doživjela je prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Bolja je bila rumunjska borkinja Ana Maria Pal (3-4) u kategoriji do 57 kilograma.

Pobijedila je tehničkim nokautom u drugoj rundi. Gledali smo fantastičan meč, otvorene razmjene, a Pal je bila ta koja je preciznije pogađala.

– Došla sam ovdje pobijediti i to mi je pošlo za rukom. Sad me čeka borba u Rumunjskoj – kratko je poručila zadihana Pal.

U trećoj borbi večeri tehničkim nokautom slavio je hrvatski teškaš Donald Ćosić (2-0) protiv Slovenca Tadeja Dajčmana (2-2). Fantastično je posao odradio Donko, kako ga u ATT-u zovu. Stigao je do druge profesionalne pobjede.

https://www.instagram.com/p/CNetQhJL6WC/

Odmah je išao na rušenje, pošlo mu je to za rukom pa je dovršio posao ground and poundom.

– Super je bilo vratiti se u kavez. Hvala Tadeju što je pristao na meč, pravi je ratnik. Planovi za dalje? Želim se boriti što više i što bolje, nadam se da ću dobiti uskoro priliku i u nekoj većoj organizaciji – rekao je Ćosić pa zaključio:

 – Želim pozdraviti svoje prijatelje u Frankfurtu i fanove u Hrvatskoj, nadam se da se uskoro vidimo.

Šlager superborbi bio je meč Dubrovčanina Karla Caputa (8-3) i Britanca Harryja Hardwicka (6-3). Pobijedio je Britanac gušenjem u prvoj rundi. U dva navrata opasno je uzdrmao Caputa, potom je i treći put sjeo lijevi kroše, Caput je pokleknuo, a ‘Houdini’ ga je završio gušenjem.

– Nisam ga smio pustiti nakon što sam ga uzdrmao krošeom, ali dao sam mu da se vrati u borbu. Pokazao je da je čvršći od svih boraca s kojima sam se borio. Moj omjer izgleda grozno, ali sve su moje borbe otišle u “duboku vodu”. Ne bojim se nikoga, pokazao sam već da mogu u kavez s bilo kim, pa i s Ngannouom! – poentirao je simpatični borac perolake kategorije.

https://www.instagram.com/p/CM1qSOFhWzQ/

Potom su održane tri finalne borbe Armagedona. U kategoriji do 66 kilograma prvak je Nino Škrijelj (6-1). U borbu s Danielom Bažantom (4-3) ušao je s kaznenim bodom jer je pao vagu. Ipak, u prvoj rundi bio je nešto bolji.

I drugu je dobro otvorio, ali Bažant se vratio u život, ali onda mu se potkrala nesmotrenost u žaru borbe. Udario je Škrijelja nekoliko puta u potiljak. Crnogorac je dobio pet minuta da dođe k sebi, ali nije mogao nastaviti meč pa je Bažant diskvalificiran.

Marko Bojković (1-0) postao je prvak Armagedona u kategoriji do 70 kilograma. Pobijedio je gušenjem u drugoj rundi Patrika Čelića (3-1). Srpskom borcu pripala je prva runda, ali gledali smo pravu kanonadu razornih udaraca s obje strane.

U drugoj se Čelić uspio oporaviti, čak je dvaput desnicom opasno ugrozio Bojkovića, ali borac iz Ahileja uspio je ostati na nogama, potom iscrpljenom Patriku uzeti leđa i završiti posao.

https://www.instagram.com/p/CNdKapBHnQE/

A što tek reći na borbu Jakoba Kosića (2-2) i Marka Ostaneka (4-1) za prvaka do 77 kilograma.

Ostanek je slavio gušenjem u drugoj rundi. Kosić može žaliti jer ga je u jednom trenutku imao. Popeo mu se na leđa, zauzeo je dominantnu poziciju i udarao, ali Ostanek je pokazao da se zna izvući iz takvih situacija. Kad se Kosić ispuhao, Ostanek je posao završio svojom specijalkom. Borac iz Ban Teama gušenjem je do finala pobijedio i Tončija Peruška te Ivana Bilića.

Prvak u kategoriji do 84 kilograma postao je Đani Barbir (4-0-1 NC). Njegov protivnik Andi Vrtačić morao je otkazati borbu zbog velikih problema s leđima. Ipak, Barbir je na Armagedonu saznao sretnu vijest.

Nastupit će za dva tjedna u poljskoj organizaciji. Protivnik će mu biti srpski borac Aleksandar “Joker” Ilić (12-4). Aleksandar je trebao u oktogon s Tomaszom Jakubiecom (10-3), ali ovaj je otpao zbog ozljede pa su iz KSW-a priliku odlučili dati Barbiru.

Prošli članak

Sjajne fotografije s vage uoči finala 'Armagedona': Ovdje možete gledati spektakl uživo

Sljedeći članak

Forgač nakon finala Armagedona: Prijenos uživo gledalo je 100.000 ljudi!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI