Canelo: Otmičarima sam plaćao otkupninu za brata tjedan dana prije meča!

Saul “Canelo” Alvarez (30, 55-1-2), kralj boksačke supersrednje kategorije, u Meksiku je apsolutna faca. Ipak, imao je on u domovini itekakvih problema. Prije tri godine oteli su mu brata i od meksičkog boksača tražili veliku otkupninu.

Bilo je to u prosincu 2018. godine, u tjednu kad je Canelo trebao odraditi meč protiv Rockyja Fieldinga, njegov prvi meč po ugovoru s moćnom DAZN platformom. Ugovor je bio težak 365 milijuna dolara, a to su, očito, znali i otmičari, pa su pokušali doći do nešto novca.

https://www.instagram.com/p/COQ12m-nJda/

– Ponedjeljak prije meča, a ja sam bio na telefonu. Pregovarao sam za puštanje mog brata. Tri dana sam pregovarao s otmičarima da bi ga pustili – prenio je ESPN Canelove riječi iz “In Depth with Graham Bensinger” showa, koji će se u cijelosti emitirati ovog vikenda.

Uspio je spasiti brata, a obitelj nakon tog incidenta više nije imala problema. Fieldinga je savladao prekidom u trećoj rundi, obranivši time titulu. Otmičari nikad nisu otkriveni.

https://www.instagram.com/p/CN8MVtWn2zQ/

– Nakon što su ga pustili, i dalje sam razmišljao što da je to bila moji kći, otac ili majka, bilo bi mi još teže. Osim toga, u subotu sam imao meč, trebao sam odraditi tisuće intervjua, a nitko nije znao što mi se događa. Odrađivao sam posao preko rođaka. Poručio bih mu što da kaže otmičarima, a onda bi on meni prenio njihove poruke, sve dok nismo sve dogovorili – pričao je “Canelo”, koji je u tim trenucima bio u New Yorku.

Alvarez se u ring vraća 8. svibnja, kad će odraditi novi Cinco de Mayo meč. Ovog puta protiv Billyja Joea Saundersa (31, 30-0-0), itekako ozbiljno protivnika. Britanski boksač u meč unosi WBO titulu, kojoj će pokušati pridodati Canelove WBA, WBC i The Ring.

Prošli članak

White o otkazu Sanchezu: ‘Tužno je kad ti neki čudak krene kontrolirati život‘

Sljedeći članak

Ruiz na vaganju uoči meča s Arreolom sa 116 kilograma

Preporučeno
Total
0
PODIJELI