Ruiz na vaganju uoči meča s Arreolom sa 116 kilograma

Američko-meksički teškaš Andy Ruiz Jr. (31, 33-2-0) konačno je boks počeo shvaćati ozbiljno, kako i treba jedan pretendent na titulu najboljeg na svijetu. Odradio je vaganje uoči meča sa sunarodnjakom Chrisom Arreolom (40, 38-6-1) i pokazao dobru formu.

Trening kod Eddieja Reynosa, trenera “Canela” Alvareza, pokazao se kao pun pogodak. Na vaganju se Ruiz pojavio sa 116 kilograma. To je čak 12 i pol kilograma manje nego što je “Uništavač” imao u prosincu 2019. godine, kad je u Saudijskoj Arabiji odradio revanš protiv Anthonyja Joshue i izgubio titule teškaškog prvaka.

https://www.instagram.com/p/CNyFtxPlOx8/

Arreoli je vaga pokazala 103.6, što je, prema podacima Boxreca, najmanje što mu je vaga pokazala u cijeloj karijeri. U meč ulazi kao veliki autsajder, i to nakon što je većina vjerovala kako se već umirovio.

Njegov posljednji meč datira na ljeto 2019. godine, kad je poražen od Adama Kownackog, u meču koji je donio najviše pogođenih udaraca u povijesti teške kategorije.

https://www.instagram.com/p/CNECgWqlw0G/

– Sve je ovo do teškog rada i predanosti. Otkad radim s “Canelom” i Eddiejem sve je stvar discipline. Ne samo u ringu, nego i izvan njega. Zbog toga sam morao napraviti neke izmjene, a na ovoj težini osjećam se jednako snažno. Zapravo, osjećam se fenomenalno – rekao je okupljenima Ruiz pa dodao:

– Brži sam i eksplozivniji. Mogu se više kretati i kontrirati. S velikim tijelom se nisam mogao dobro kretati i udarati na pravi način. Na ovoj težini sve radim onako kako je potrebno i veselim se vidjeti kako ću se osjećati u ringu.

Mnogi se slažu da je ovaj meč za Ruiza samo zagrijavanje za ozbiljnije stvari. Meč protiv Deontaya Wildera ono je što se spominje, no prvo je na redu veteran Arreola.

Prošli članak

Canelo: Otmičarima sam plaćao otkupninu za brata tjedan dana prije meča!

Sljedeći članak

Reyes o porazu od Blachowicza: Što je moglo poći po krivu, pošlo je!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI