Whyte: ‘Sad moram pronaći Joshuu i slomiti mu nogu‘

Dillian Whyte (32, 28-2-0) revanširao se Alexandru Povetkinu (41, 36-3-1) na najbolji mogući način i tako ponovno došao do pojasa privremenog prvaka prema WBC-u. Protiv ruskog teškaša je od početka njihovog meča održanog na Gibraltaru dominirao i završio ga nokautom u četvrtoj rundi.

Sad je došao do pozicije obaveznog izazivača za pojas prvaka, koji se nalazi kod Tysona Furyja. Tysona sad čekaju dva meča protiv Anthonyja Joshue, no sigurno nije dobar osjećaj naći se dva puta u istoj situaciji. Dillian je naime već bio izazivač na čekanju, dok su svoj revanš odrađivali Fury i Deontay Wilder.

https://www.instagram.com/p/CMX5EYrLZXK/

– Nisam spreman čekati, predugo sam čekao i ne želim si više to dozvoliti – rekao je Whyte nakon borbe pa “bocnuo” neke boksače koji su imali priliku boksati za svjetsku titulu:

– Pogledajte Erica Molinu ili Dominica Breazealea. Oni su nitko u usporedbi sa mnom. Ja sam se probio kroz ranking na pravi način.

https://www.instagram.com/p/CMPD5bZgznh/

Onda je došlo pitanje o tome što bi se moralo dogoditi da se Dillian ove godine ipak bori za svjetsku titulu. Za da to može samo sanjati, pa se našalio:

– Jednostavno ću naći Joshuu i slomiti mu nogu da se ne može boriti pa ću se na kraju ja boriti protiv Furyja – ispalio je Dillian.

https://www.instagram.com/p/CMFD91QACar/

Njegov promotor Eddie Hearn je zadovoljan.

– Glavni cilj za Dilliana uvijek je bio borba za svjetsku titulu. Svi u boksu znaju da može parirati apsolutno svakome u ovoj diviziji. U ovom meču cilj je bio njegove šampionske ambicije vratiti na pravi put – objasnio je Hearn.

Osim Whytea, svoju će priliku tražiti i ostali obavezni izazivači. Za onog prema IBF-u uskoro bi se trebali boriti Filip Hrgović i Michael Hunter, dok je izazivač prema WBO-u Oleksandr Usyk, koji bi u ring trebao protiv Joea Joycea. WBA nema obaveznog izazivača, no ima Trevora Bryana i Mahmouda Charra kao “regular” prvaka i prvaka u odsustvu.

Prošli članak

Woodley se javio nakon četvrtog poraza u nizu: 'Previše sam se uzbudio i platio veliku cijenu'

Sljedeći članak

Pletikos nakon osvajanja FNC-ove amaterske lige: Želio bih na Armagedon

Preporučeno
Total
0
PODIJELI