Pletikos nakon osvajanja FNC-ove amaterske lige: Želio bih na Armagedon

Treće izdanje FNC-ove amaterske MMA lige je iza nas. Prošlog su se vikenda, u dvorani zagrebačkog ATT-a, okupili borci iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Slovenije, a sve ste mogli pratiti u prijenosu na YouTube kanalu 24sata.

Posebno se svidio mladi Erik Pletikos (18). Rođeni Puljanin osvojio je nagradu za najboljeg borca turnira te prvo mjesto u lakoj kategoriji (do 70 kilograma). Tko bi rekao da se tek u rujnu prošle godine počeo baviti MMA-om. Trenira ga legendarni hrvatski MMA borac Zelg Galešić (42).

POGLEDAJTE VIDEO: Uvodni program 3. FNC-ove amaterske lige

– Dojmovi su odlični, ostvario sam najbolji mogući rezultat na svom prvom natjecanju, baš sam jako zadovoljan. Turnir je bio vrhunski, prepun dobrih boraca – nije osmijeh s lica skidao Pletikos.

– Organizacija je bila dobra, imao sam osjećaj kao da su na turniru profesionalci, baš fenomenalno. Naporno je bilo boriti se od jutra do mraka, ali isplatilo se, preživio sam – zbrajao je dojmove mladić, koji je kao klinac trenirao nogomet pa se prije dvije godine počeo baviti kikboksom.

Pobjednik Pletikos (u sredini)

Pokazao je Pletikos da je sjajan u stojci, a ništa manje nismo ni očekivali od dečka iz Trojana. Na putu do finala nokautirao je Alena Legovića i Davida Pušića pa u, po mnogima, najboljoj borbi večeri, odlukom sudaca slavio protiv Stefana Marića iz Ramakić Combata.

– Svojim borbama sam jako zadovoljan. Nisam očekivao prvo mjesto te još i pehar za najboljeg borca turnira, ali kažu da sam zaslužio – rekao je kroz smijeh simpatični Erik pa dodao:

– Borbe su bile naporne jer sam se previše istrošio već u prvoj. To mi je bila prva borba u životu i tu je neiskustvo došlo do izražaja. Bio sam previše napet, istrošio sam se, ali na kraju preživio. Napravio sam dva odlična nokauta.

Pletikos zna što želi dalje.

– Jedva čekam novi turnir. U njega ću ući iskusniji, bolje ću se i fizički spremiti. Volio bih u budućnosti i predstavljati Trojan Pulu na Armagedonu. To bi bio početak ispunjenja mojih snova. Nadam se da će tako i biti, da ću što prije doći na vrh tog natjecanja – ambiciozno će za kraj Pletikos.

POGLEDAJTE VIDEO: Polufinala i finala 3. FNC-ove amaterske lige

Prošli članak

Whyte: ‘Sad moram pronaći Joshuu i slomiti mu nogu‘

Sljedeći članak

Ferguson opet u kavezu: Ide na Beneila Dariusha

Preporučeno
Total
0
PODIJELI