Velika najava finala ‘FNC Armagedona’: Kreće okršaj za ugovor u KSW-u, na rasporedu i četiri ‘supermeča’!

Dva je puta odgađan, ali nadamo se kako će ovo biti treća sreća. Finale prve sezone ‘FNC Armagedona‘ je spremno, a održat će se 10. travnja u dvorani zagrebačkog American Top Teama! Osim četiri finala, održat će se i četiri meča u kojima će sudjelovati najveći hrvatski ženski MMA potencijal Adriana Vuković (22, 3-0) te Karlo Caput (28, 8-2), Vlasto Čepo (26, 4-1) i Donald Čosić (27, 1-0)!

Foto: FNC

Dok je prvi termin trebao biti još u studenom prošle godine, a zatim i u prosincu, sve se ipak pomaknulo za nešto kasnije. Borci su tako imali skoro dobrih pola godine pripreme za ulaz u meč koji bi im mogao uvelike pomoći u karijeri.

Daniel Bažant (29, 4-2) iz pulskog Trojan Teama već je imao prilike nastupiti u poljskom KSW-u gdje je pokazao veliko srce protiv Roberta Ruchale (22, 5-0), a sad ga čeka povratak u ‘Armagedon’ i meč protiv Nine Škrijelja (23, 5-1) kojeg je već pobijedio u trećoj rundi u četvrtfinalu. Ovi će se borci ponovno susresti u finalu perolake kategorije do 66 kilograma.

A još je je jedan ugovor s KSW-om na stolu, kao i još tri finala. Tako će se u finalu lake kategorije naći dva mladića čiji je potencijal neupitan, a to su Patrik Čelić (21, 3-0) iz zagrebačkog American Top Teama protiv Marka Bojkovića (19, 0-0) iz beogradske Ahilej Borilačke Akademije. Njihov ‘rat’ je krenuo mnogo prije, a sad će u kavezu imati prilike dokazati tko je od njih ‘glavni’ u regiji.

Trnsko protiv Dubrave, ATT protiv Ban Teama, Jakob Kosić (26, 2-1) protiv Marka Ostaneka (26, 3-1). Kakav nas okršaj očekuje u finalu veltera (-77 kg)! Nevjerojatni nokauter koji je najavio velike stvari protiv odličnog grapplera. Bit će to sukob stilova, ali i pravo, pravo finale. KSW-ov matchmaker Wojo sigurno će ga s užitkom popratiti, kao i svi zaljubljenici u MMA.

A sigurno nećemo treptati u finalu srednje kategorije (-84 kg) gdje će se naći Andi Vrtačić (26, 1-0) iz pulskog Trojan Teama i Đani Barbir (23, 4-0) iz zagrebačkog ATT-a. Pokazali su dosad kakvi su nokauteri kad je Đani ‘uspavao’ Iliju Brkana (18, 1-1) u četvrtfinalu, a Vrtačić je atraktivnim spinning backfistom završio Đorđa Bukvića (21, 1-0). Najavili su borci kako isto žele napraviti i u finalu, bit će to pravi vatromet.

Supermečevi: Povratak Adriane i ‘Donka’

Nakon malo više od devet mjeseci u kavez se vraća i najveća hrvatska ženska MMA nada – Adriana Vuković! Svoje je prve tri protivnice riješila u prvoj rundi, a isto će htjeti napraviti i protiv Gulnazik ‘Flower’ Omorove (18, 3-0). Rođena je u Kirgistanu, a državna je prvakinja u grapplingu te nas zasigurno očekuje nova odlična borba u ženskoj muha kategoriji do 57 kg.

Tu će biti Karlo ‘Croatian Cowboy’ Caput kojeg čeka okršaj u perolakoj kategoriji protiv Britanca Harryja ‘Houdini’ Hardwicka (26, 5-3)! Ovaj je borac odradio dvije borbe u Bellatoru i slavio u jednoj, dok je drugu izgubio, a obje su išle do sudačke odluke. Caput se ima priliku vratiti na pobjedničke staze nakon dva poraza, od kojeg posljednji na KSW-u od Macieja Kazieczka (27, 7-1).

https://www.instagram.com/p/CMRwrG7lWtO/

U kavez će ući i Vlasto Čepo iz zagrebačkog ATT-a protiv Leona Krajačića (22, 2-2) u srednjoj kategoriji. U studenom ga je u Poljskoj na predaju prisilio Mateusz Strzelczyk (30, 9-10-1), a sad ga čeka borac koji je u zadnjoj borbi slavio nokautom u prvoj rundi. Također, u kavez se nakon godine i pol vraća Donald ‘Donko’ Čosić kojeg u teškoj kategoriji očekuje meč protiv Slovenca Tadeja Dajčmana (24, 2-1).

Jedno je sigurno, očekuje nas spektakularna večer, a sve ćete moći pratiti uživo u izravnom prijenosu na YouTube kanalu 24sata!

Perolaka (do 66 kg)

Danijel Bažant (Trojan Pula, Hrvatska) – Nino Škrijelj (ATT Zagreb/Crna Gora)

Laka (do 70 kg)

Patrik Čelić (ATT Zagreb, Hrvatska) – Marko Bojković (Ahilej borilačka akademija, Srbija)

Velter (do 77 kg)

Jakob Kosić (ATT Zagreb, Hrvatska) – Marko Ostanek (Ban Team Zagreb, Hrvatska)

Srednja (do 84 kg)

Andi Vrtačić (Trojan Pula, Hrvatska) – Đani Barbir (ATT Zagreb, Hrvatska)

Prošli članak

Ferguson opet u kavezu: Ide na Beneila Dariusha

Sljedeći članak

Stipe se javio nakon poraza: 'Bio sam u nesvijesti, događa se. Navijači u Hrvatskoj, oprostite!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI