UFC prijeti tužbom teškaškom prvaku: ‘Samo želim biti slobodan’

Foto: YouTube/Screenshot

Francis ‘Predator’ Ngannou (35, 17-3) odličnom je izvedbom obranio titulu teškaškog prvaka protiv Ciryla Ganea (31, 10-1), a pojas prvaka nije mu stavio čelni čovjek UFC-a Dana White.

Potenciralo se veliko rivalstvo s obzirom na to da su borci nekad bili dio istog Paris MMA Factoryja, a Ngannou je sad dio Xtreme Couture dvorane. ‘Predator’ želi mnogo više slobode, spominje boksačke mečeve gdje će imati i puno veći honorar, a mnogo toga nije moguće.

– Možete biti slobodni i boriti se za UFC. Ja samo želim biti slobodan. Mi smo navodno neovisni izvođači, a to nas tehnički čini slobodnim osobama. To je razlog zašto su potrebne preinake u tim ugovorima. Ja se borim za to. Sve što oni stavljaju u ugovor, na neki način drži nas zatočenima. Ne možete učiniti ništa, nemate nikakva prava, ugovor je jednostran. Nemamo zdravstveno osiguranje, iako izlažemo svoje tijelo kako bi priuštili zabavu – rekao je Francis za MMA Fighting.

UFC je više puta pokušao potpisati ugovor s Ngannouom, ali kamerunsko-francuski borac imao je svoje uvjete. A on to nije htio napraviti pod trenutnim uvjetima, bez poboljšanja ugovora.

– Nije to bila dobra ponuda za mene. Nudili su više novca, ali ništa od stvari koje sam tražio, apsolutno ništa. Novac je primamljiv, dobra je ponuda, ali ovdje se ne radi samo o novcu. Novac ne može popraviti ovu situaciju, ne vjerujem u to – objasnio je Francis.

Pobjeda mu je bila veliko olakšanje. Pojas teškaškog prvaka ima, mnogima je dokazao da može biti dobar na svim područjima i kako je zasluženo na tronu. A pitanje je može li i hoće li uopće nastaviti suradnju s UFC-om.

– Puno novca sam propustio, još od borbe protiv Miočića. Oko sedam milijuna dolara ispustio sam do sada, ali i dalje sam sretan sa svojih 600 tisuća dolara, zato što se borim za nešto do čega mi je stalo. U tome je stvar. Sloboda ne može surađivati s novcem. Jedno žrtvujete za drugo. Ili želite slobodu, ili želite novac. Žele li iz UFC-a da još budem ovdje? To trebate pitati njih. Ako isprave neke stvari, onda da, želim se boriti za njih. Spreman sam učiniti što god je potrebno, kako bih dobio ono što želim. Dogovarat ćemo se po mojim uvjetima. Ja ću uvjetovati kako će ovo završiti. Ako je ovo kraj, ja sam sretan. Uzevši u obzir odakle sam došao, napravio sam mnogo. Ponosan sam na sebe i možda zvučim egoistično, ali ne želim da to promijeni mene i moje principe – zaključio je ‘Predator’.

A s njegov menadžer Marquel Martin dobio prijetnje tužbom od strane UFC-a, a nakon toga i anonimnu SMS poruku.

– Idemo vidjeti tko će imati posljednju riječ večeras, ti glupa crna kujice. Činjenica da bi te Francis ikada slušao, govori koliki je glupi govnar i on zapravo. Nakon ovoga, vratit ćeš se prodaji odijela u Nordstromu, ti je***i kretenu – pisalo je u poruci.

Prošli članak

Neporaženi Rus potpisao za FNC, odmah se 'obračunao' s Bojkovićem na društvenim mrežama!

Sljedeći članak

Hrgović (opet) čeka novog protivnika: IBF se okrenuo Gassievu, ali i Andyju Ruizu!

Preporučeno
Total
1
PODIJELI