UFC 259: Blachowicz zaustavio Adesanyu, Nunes brzo završila Anderson, glupost Yana

Dvije su titule ostale u vlasništvu prvaka, a jedna je na dosta neuobičajen način završila u rukama izazivača koji ju je – odbacio! Tako je to izgledalo na ‘UFC 259’ priredbi koja je iza nas, a valja istaknuti kako je Aleksandar ‘Rocket’ Rakić (29, 14-2) nastavio pobjednički niz o kojemu više možete pročitati OVDJE.

Blachowicz (s)rušio Adesanyu i iskoristio prednost kategorije

Naravno, najviše je pažnje izazvala glavna borba koja je završila na način kojemu je manji broj ljudi davao šanse – Israel ‘The Last Stylebender’ Adesanya (31, 20-1) nakon pet rundi nije postao double champ jer je na pametan i dobar način slavio Jan Blachowicz (38, 28-8)!

Oba su borca rezerviranije ušla u meč, a u prvih je pet minuta bilo malo akcije u kojima valja istaknuti pokušaje high kickova od strane poljskog borca, ali dobro je to blokirao Nigerijac koji je više prijetio low kickovima. U nastavku smo gledali nešto slično, a u jednom se trenutku ‘The Last Stylebender’ okliznuo dok je Poljak napao, ali nije uspio napraviti nešto ozbiljnije.

Također, dobio je Jan jedan prst u oko, Israel se ispričao i borba se nastavila. U trećoj rundi se pomalo sve razbuktalo kad je Blachowicz srušio Adesanyu! Ali uzvratio mu je Israel neugodnim lijevim hookom nakon čega su par dobrih kontri imali jedan i drugi borac, ali ništa ozbiljnije. Kontrolirao je Jan borbu na ogradi i završila je runda. Ulaskom u četvrtu rundu je strašan desni direkt pogodio poljski borac i uspio kontrolirati rundu.

https://www.instagram.com/p/CLKVvA6omay/

Opet je srušio Adesanyu koji se ne može nositi s toliko težim protivnikom u parteru, a Poljak se odmarao i nanosio štetu. Prešao je i u side mount, čekali smo i pokušaj crucifixa, ali je rundu iskontrolirao do kraja. A u petoj smo rundi opet vidjeli rušenje Blachowicza koji je kontrolirao parter i možda malo prekasno za završnicu ušao u full mount, no s par teških udaraca si je osigurao novu rundu.

Sve je otišlo do odluke sudaca koju je predstavio Bruce Buffer – bilo je to jednoglasno od strane sudaca (49-46, 49-45, 49-45) u korist starog prvaka Jana Blachowicza! Nakon borbe je Poljak istaknuo da se želi odmoriti uz obitelj, a ako ga želi pričekati – priliku će dobiti Glover Teixeira (41, 32-7).

Nunes uništila Anderson, velika glupost Yana i njegovog kuta

U sunaslovnoj borbi večeri je i dalje nedodirljiva ostala ‘lavica’ koja je u prvoj rundi izdominirala Megan Anderson (31, 11-5). Bila je bolja Amanda Nunes (32, 21-4) i na nogama, dobro pogodila Australku i brzo odvela borbu u parter nakon čega je pokazala dobru jiu te je krenula na gušenje koje je Anderson obranila da bi ‘lavica’ borbu završila triangle armbarom i prisilila Anderson na predaju za novu pobjedu i potvrdu da je najbolja borkinja u povijesti.

https://www.instagram.com/p/CBH2lsOAkvx/

Prije njih su u kavezu bili Petr Yan (28, 15-2) i Aljamain Sterling (31, 20-3), a borba je završila kako gotovo nitko nije očekivao – diskvalifikacijom! Rus je dominirao većinu borbe, osim možda prve dvije minute u kojima je jako dobro otvorio izazivač.

U drugoj je rundi odlično ‘No mercy’ branio sve pokušaje rušenja Amerikanca da bi ga na kraju sam srušio, a u trećoj je to još dva puta uspio napraviti te je uputio i nekoliko udaraca. No, sve se okrenulo u četvrtoj rundi kad se izazivač našao na koljenima, Rus je upitao svoj kut može li ga udariti koljenom na što je dobio potvrdan odgovor, to je i napravio, a onda je sudac Mark Smith zaustavio borbu.

Sterling se pokušavao pribrati, ali nakon nekog je vremena rekao doktoru da ne može nastaviti te je borba završila diskvalifikacijom, a novi prvak je postao – Aljamain Sterling! No, skinuo je pojas i ostavio ga u oktogonu, a za očekivati je da će spomenuti dvojac ubrzo odraditi revanš.

https://www.instagram.com/p/CMG8K0yHG5-/

Odličan povratak Makhacheva, pobjede Rakića i ‘The Doctora’

Rekao je aktualni prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov (32, 29-0) da je Islam Makhachev (29, 19-1) njegov nasljednik, a Rus je nakon godine i pol izbivanja iz kaveza odličnim arm triangleom završio Drewa Dobera (32, 23-10-1).

Pokazao je klasično dobro rusko hrvanje u prve dvije runde i namučio Dobera u parteru te skupljao bodove, a u trećoj je rundi završio priču. Pokušao je nakon novog rušenja s kimurom, a zatim je zavukao arm triangle i prisilio Dobera na predaju. Večer je pobjedom otvorio Aleksandar ‘Rocket’ Rakić i slavio jednoglasnom odlukom sudaca protiv Thiaga ‘Marrete’ Santosa (37, 21-9) o čemu možete više pročitati OVDJE.

https://www.instagram.com/p/CLtcfgygxb8/

Također, tehničkim je nokautom u prvoj rundi slavio još jedan srpski borac, Uroš ‘The Doctor’ Medić (27, 7-0) i tako na najljepši mogući način debitirao u UFC-u, a o tome više možete pročitati OVDJE.

Valja istaknuti da je nakon poraza od Henryja Cejuda (34, 16-2) povratničku pobjedu imao i Dominick Cruz (35, 23-3) podijeljenom odlukom sudaca protiv Caseya Kenneyja (29, 16-3-1), a nakon dva poraza od Deivesona Figueireda (33, 20-1-1) je Joseph Benavidez (36, 28-8) izgubio i treći put u nizu. Jednoglasnom je odlukom sudaca slavio Askar Askarov (28, 14-0-1). U nastavku možete pročitati rezultate ostalih mečeva.

UFC 259 – Glavna priredba

Jan Błachowicz (c) def. Israel Adesanya – jednoglasna sudačka odluka (49-46, 49-45, 49-45)
Amanda Nunes (c) def. Megan Anderson – SUB (armbar, R1 2:03)
Aljamain Sterling def. Petr Yan (c) – DQ (ilegalan udarac koljenom, R4 4:29)
Islam Makhachev def. Drew Dober – SUB (arm triangle, R3 1:37)    
Aleksandar Rakić def. Thiago Santos – jednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28, 29-28)

Uvodna priredba

Dominick Cruz def. Casey Kenney – podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 30-27)
Kyler Phillips def. Song Yadong – jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)
Askar Askarov def. Joseph Benavidez – jednoglasna sudačka odluka  (30-27, 30-27, 30-26)
Kai Kara-France def. Rogério Bontorin – TKO (R1 4:55)   

Tim Elliott def. Jordan Espinosa – jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-25)
Kennedy Nzechukwu def. Carlos Ulberg  – TKO (R2 3:19)    
Sean Brady def. Jake Matthews – SUB (arm triangle, R3 3:28)   
Amanda Lemos def. Lívia Renata Souza – TKO (R1 3:39)    
Uroš Medić def. Aalon Cruz – TKO (R1 1:40)    
Trevin Jones def. Mario Bautista – TKO (R2  0:40)  

Prošli članak

Medić ekspresno slavio u debiju! 'Ovdje pripadam i dugo želim biti dio svega!'

Sljedeći članak

Rakić nakon borbe: 'Rekao sam Dani da sam nova faca poluteške kategorije!'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI