Stiglo sudsko rješenje: Fury se mora se boriti protiv Wildera, a ne protiv Joshue!

Anthony Joshua (31, 24-1-0) i Tyson Fury (32, 30-0-1) već mjesecima pokušavaju dogovoriti meč. Dva teškaška titana dogovorila su lokaciju, borba se trebala održati u Džedi, Fury je čak otkrio da će datum biti 14. kolovoza, ali…

Sve pokušava stopirati Deontay Wilder (35, 42-1-1), koji je prošle godine nokautiran od Furyja. To im je bila druga borba, prva je završila neriješeno.

Wilder je krajem prošle godineputem suda dovesti do toga da Fury bude prisiljen otkazati svoj meč protiv Agita Kabaleya. On je pokrenuo sudsku tužbu s ciljem da dokaže kako je Fury dužan odraditi treći meč protiv njega, što je “Gipsy King” zajedno sa svojim predstavnicima negirao, tvrdeći kako je Wilderu prošao rok za aktiviranje klauzule koja mu je taj meč garantirala.

https://www.instagram.com/p/COBwkX-hhD-/

On u prosincu nije odnio sudsku pobjedu nego je već samo pokretanje predmeta bilo dovoljno da se Furyju zabrani nastup u nekom drugom meču. Sad je stigla odluka suda i izgleda da će se Fury morati boriti s Wilderom.

Vijest je prenionovinar Mark Kriegel s ESPN-a, te dodao da se spomenuti boksači moraju sastati do 15. rujna ove godine. Wilder može odustati od prava, ali netko će mu to morati “masno” platiti.

https://www.instagram.com/p/CO9KD5znhU_/

Druga opcija bi bilo Furyjevo ostavljanje WBC pojasa, ako je moguće, no postavlja se pitanje bi li Joshua pristao na to. Financijski bi to za njega bilo isplativo, ali ne bi imao sve pojaseve.

Nitko od aktera se nakon odluke suda nije oglasio pa je teško predvidjeti koji će biti sljedeći koraci.

Prošli članak

Jones: Sjajno je uzeti malo odmora, moj povratak bit će nešto ogromno

Sljedeći članak

Lewis: Ngannou želi Jonesa? Nema problema, onda meni može Stipe!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI