Sonnen objasnio UFC-u: ‘Ako otpustite Jonesa, više nemate kontrolu nad njim, a tržište je neumoljivo. Želite li to?’

Tek što je bio predstavljen kao novo lice u Kući slavnih, bivši prvak poluteške kategorije Jon ‘Bones’ Jones (34, 26-1-1) završio je u zatvoru zbog prijave za obiteljsko nasilje i oštećivanje automobila. Odležao je nešto iza rešetaka, javio se na Instagramu i objasnio da više neće piti alkohol, a sad je cijelu situaciju prokomentirao i bivši UFC borac Chael Sonnen.

Spominjalo se da bi Jones mogao biti otpušten iz UFC-a, ali komentator i bivši borac objasnio je neke stvari.

– Zašto bi otpustili Jona Jonesa? Odgovor je – da ga se povrijedi. Ako ga otpustite, više nemate kontrolu nad njim, a tržište jedva čeka reagirati. Možete ga kontrolirati ako ga imate pod ugovorom, a ako ga želite povrijediti – to je problem. Od borbe protiv Reyesa, Jones nije zaradio baš ništa. To je samo velika kazna, a najbolje je napraviti to kako rade velike svjetske sile – kazniti nekoga ekonomski – objasnio je Sonnen.

Smatra Sonnen kako bi otpuštanje bilo sve samo ne kazna za Jonesa jer on uvijek ima opcija, a pitanje je kako bi UFC prošao po tom pitanju. – Vi mislite da se Jones više nikad neće boriti u UFC-u, a već se dugo vremena nije borio. On nema borilačku licencu, ništa se ne mijenja za vas kao fanove. Ako ga ne želite gledati, nemojte to ni raditi.

Pitanje je kad će ‘Bones’ debitirati u teškoj kategoriji, a nismo ni blizu tom odgovoru. Najavio je pohod na vrh teške kategorije i kako želi samo prvaka Francisa ‘Predatora’ Ngannoua (35, 16-3), ali pitanje je što sve od toga može ostvariti.

Prošli članak

Vaso Bakočević se vraća u MEgdan! I to u bare knuckle meču protiv 'Želve' Kosednara

Sljedeći članak

Manuwa ne može prihvatiti poraz od Rakića: 'Drago mi je da si postao poznat zbog jedinog nokauta u karijeri'

Preporučeno
Total
1
PODIJELI