Poljak iz UFC-a suspendiran na 22 mjeseca zbog dopinga: Koristio sam to zbog kuka

Poljski MMA borac Oskar Piechota (31, 11-3-1-1 NC) našao se u velikim problemima. Borac UFC-ove srednje kategorije suspendiran je na čak 22 mjeseca zbog pozitivnog testa na doping.

Kad je krajem 2017. godine potpisao za UFC kao neporaženi borac iz Cage Warriorsa, činilo se da će napraviti velike stvari. U najjačoj MMA organizaciji imao je 2-0 pobjedama nad Wilsonom i Williamsom pa počeo padati.

https://www.instagram.com/p/COhcyz4hKpm/

Svladao ga je Gerald Meerschaert, a nakon toga je još spojio poraza od Rodolfa Vieire, Punahelea Soriana i Marca Andrea Bariaulta. Posljednji poraz ipak mu je poništen zbog doping pada njegova protivnika i to ga je vjerojatno spasilo otkaza u UFC-u. Barem na neko vrijeme…

U rujnu prošle godine Piechota je bio pozitivan na hormon rasta, a nakon istrage USADA-e i popratnog procesa, dobio je dvije godine kazne. Nakon žalbe, ta mu je kazna sad umanjena za dva mjeseca.

Svoju sljedeću UFC borbu može odraditi krajem srpnja iduće godine, ali teško je vjerovati da će ga Dana White i društvo ostaviti pod ugovorom.

https://www.instagram.com/p/B9peOwmheBY/

Supstanca na koju je bio pozivan je GHRP-2. Isti utječe na tijelo tako da ono luči više hormona rasta, što dovodi do neprirodnog povećanja mišićne mase. Radi se o jednom od najčešćih načina pokušaja varanja u borilačkom sportu.

“Pozdrav svima, već dugo nisam ništa objavio, ali bio sam zauzet ubrizgavanjem steroida, a bilo ih je „puno“ – jedan GHRP-2 peptid, koji je povećao proizvodnju prirodnog hormona rasta. Radije bih rekao da “nisam znao” ili da sam koristio “kontaminirani dodatak”, ali…”, počeo je svoje obraćanje fanovima na Instagramu spomenuti Poljak pa nastavio:

“Istina je, nakon posljednje borbe bio sam uvjeren da više nisam u UFC-u, a pretpostavljam da su svi tako mislili, čak je i moj menadžer bio uvjeren u to. Borio sam se i još uvijek se borim s ozbiljnom ozljedom kuka. S medicinske strane, peptid je mogao uvelike ubrzati zacjeljivanje, i to je bio jedini razlog zbog kojeg sam ga koristio. Nisam na ovaj način želio poboljšati svoje sportske rezultate”, pojasnio je Oskar.

“Nisam to uzeo kao pripremu za borbu. Nikad prije nisam koristio nikakve tvari koje nisu dopuštene u sportu, nisam bio uhvaćen kako ih koristim tijekom borbe, a od 25. rujna USDA me testirala oko šest puta, uključujući uzimanje uzoraka krvi, niti jedan od ovih testova nije ništa otkrio. Nažalost ispalo je kako je ispalo i dobio sam 22 mjeseca suspenzije. Želim dobro iskoristiti ovo vrijeme i vratiti se na pravi način”.

Prošli članak

Mayweather izbacio zaručnicu iz kuće zbog Logana Paula!

Sljedeći članak

Joshua uzvratio Furyju: ‘Ja sam sve što bi on želio biti!‘

Preporučeno
Total
0
PODIJELI