Pejić komentira KSW 58: ‘Vjerujem da će Panči slaviti, a meč Uroša i Musaeva bit će vatromet!’

Spominjalo se kako bi i on trebao nastupiti na ‘KSW 58’ priredbi u Lodzu, ali do toga nije došlo. Filip ‘Nitro’ Pejić (28, 15-4-2) ipak će morati još malo pričekati na povratak u kavez.

“Da, bilo je razgovora da ću se boriti, ali nisu mi mogli naći adekvatnog protivnika nakon posljednje borbe”, započinje ‘Nitro’ koji nam se javio s trčanja.

Foto: KSW

On neće, ali trojica hrvatskih i jedan slovenski borac nastupit će na spomenutoj priredbi. A večer otvara Filipov prijatelj i dobro mu poznati Francisco ‘Croata’ Barrio (31, 7-2) koji se ekspresno vraća nakon poraza od Mateusza Legierskog (24, 7-0). Ulazi u kavez protiv Bartolomieja Kopere (28, 9-6), neugodnog Poljaka koji je u zadnja tri meča prošao kroz teških devet rundi.

Foto: KSW

‘Vjerujem u ‘Croatu’, sudar stilova kod Bažanta’

“Panči je spreman, zajedno smo sparirali i trenirali mjesec i pol dana k’o konji. On je spreman, a protivnik je u nizu 0-3 i svaki meč mu je išao do kraja. Nije se borio s lošim borcima, ali mislim da će ga na hrvačku dominaciju zakiseliti i ako će se boriti k’o protiv Legierskog, vjerujem da će ga dobiti.”, kratko i jasno je prokomentirao meč KSW-ov borac.

Foto: KSW

Nakon odličnih predstava u ‘Armagedonu’ priliku je na najvećoj europskoj sceni dobio i Daniel Bažant (29), borac iz pulskog Trojana. Protivnik će mu biti Robert Ruchala (22, 4-0). Mladi Poljak još je neporažen, ali Bažant se nada da može pokvariti tu statistiku iako kladionice daju veliku prednost Ruchali (1.20 – 4.04).

“Ruchala se prvi put borio u KSW-u na zadnjoj priredbi na kojoj sam nastupao. Završio je protivnika u parteru, nisam gledao tu borbu. Vidio sam da je dobar parteraš, a Bažant je više stand up borac. Ne znam što bih rekao, volio bih da pobijedi naš borac, ali nikad ne znaš to je MMA. Na ‘Armagedonu’ je bio dosta skuliran, to je sudar stilova i nadam se dobrom debiju Bažanta”, dao je hrvatskom debitantu podršku borac iz ATT-a.

Foto: KSW

‘Musaev je ‘buknuo’ u zadnje vrijeme’

Skoro godinu dana nakon potpisa ugovora sa KSW-om debitirat će i slovenski borac Uroš Jurišić (28, 11-0). Bit će to veliki izazov za njega jer se radi o čovjeku koji je trebao napasti titulu da se nije ozlijedio, Shamilu Musaevu (27, 13-0). Prema kladionicama je favorit Musaev (1.45) protiv Jurišića (2.55).

Foto: KSW

“Prije mog prvog meča u Lubinu kad sam nokautirao Wolanskog, Musaev je stajao pokraj mene i ja sam mislio da se on bori u kategoriji do 66 kilograma maksimalno. Engleski mu je bio slab, pitao me u kojoj kategoriji nastupam, a kad sam rekao do 66 kilograma samo je ‘izbečio’ oči. No, malo je ‘buknuo’ u zadnje vrijeme. To će gore biti vatromet, a tko tu pogodi – pogodi. Musaev je dobar hrvač, a li i Uroš voli hrvati te svakako ima šanse u ovom meču. Bit će to veoma izjednačeno, za mene 50-50”, prokomentirao je ‘Nitro’ debi Slovenca u KSW-u.

A u KSW-u će debitirati i naš Aleksandar Rakas (30, 16-7) koji se večer prije ‘KSW 51’ priredbe u Zagrebu nažalost ozlijedio, ali je sad dočekao priliku za nastup. S druge će mu strane stajati domaća uzdanica Michal Michalski (31, 8-4). I Rakas je u ovoj borbi – ‘underdog’ (1.40 – 2.73).

“Ne znam kako je spreman, vidio sam da je trenirao kod Krofaka i da su se pripremali. Znam više o njegovom protivniku, opasan je i voli raditi izmjene. Svakako je to jako neugodan protivnik za Rakasov debi, ali također ne bih nikome dao prednost”, objašnjava nam hrvatski borac iz KSW-ove perolake kategorije.

‘Saladhine će obraniti pojas’

A priredbu predvodi meč za titulu upravo u perolakoj kategoriji. Najavio je Filip nakon posljednjeg nokauta protiv Sebastiana Rajewskog (28, 9-6) da je to početak njegovog uspona prema vrhu, a na tom je vrhu trenutno Saladhine Parnasse (23, 14-0-1). A priliku za napad na pojas ima dobro nam poznati Daniel Torres (26, 11-4-1) koji je na priredbi ‘KSW 51’ u Zagrebu slavio protiv Filipa. Aktualni prvak veliki je favorit prema kladionicama (1.09 – 6.11).

“Mislim da sam Torresu taman upao kad sam mu trebao upasti. Tad sam imao najteže moguće probleme u životu, bio sam psihički jako loše, ali fizički sam bio spreman. Čuo sam da je Torres imao problema sa skidanjem kilograma i tu prednost apsolutno dajem Saladhineu Parnasseu.”, objašnjava nam Filip koji će se, nadamo se, ubrzo naći u prilici za napad na titulu perolake kategorije KSW-a.

Foto: KSW

Priredba počinje u subotu, 30. siječnja u 20 sati u poljskom Lodzu, a popis borbi možete pročitati u nastavku.

KSW 58 – POPIS BORBI

Bartolomiej Kopera – Francisco ‘Croata’ Barrio (do 70,3 kg)
Robert Ruchala – Daniel Bažant (do 68 kg)
Pavel Politylo – David Martinik (do 61,2 kg)
Guto Inocente – Michal Andryszak (do 120,2 kg)
Shamil Musaev – Uroš Jurišić (do 77,1 kg)
Michal Michalski – Aleksandar Rakas (do 77,1 kg)
Szymon Kolecki – Martin Zawada (do 93 kg)
Saladhine Parnasse – Daniel Torres (do 65,8 kg)

Prošli članak

VLOG² 1 | KSW 58 - PUT U POLJSKU | Croata, Rakas, Bažant, Forgy, Zelg

Sljedeći članak

Zelg: 'Bažant ima prljave laktove iz svih kuteva'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI