Ngannou se obrušio na Danu Whitea: ‘Napokon sam dobro plaćen, zašto si nesretan zbog toga?’

Instagram

Bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, Francis Ngannou (36, 17-3), odlučio je napustiti najjaču svjetsku MMA promociju te okrenuti novu stranicu. Odlučio se za PFL, a otkrio je da će tamo zarađivati znatno više nego u UFC-u. Svoj osvrt na to dao je i Dana White, a Predator mu je odgovorio.

– Sudeći po onome što znam o tom ugovoru, a ne znam puno, taj ugovor nema nikakvog smisla. Platit ćete tipa da se ne bori godinu dana, a već je prošlo 14 mjeseci od njegove posljednje borbe. On se borio triput u posljednje tri godine. Na kraju dana, mi smo njega otpustili. Znao sam točno što će se dogoditi. Francis ne želi riskirati i nije bio spreman riskirati protiv Jona Jonesa. Nakon što smo vidjeli što se dogodilo sa Cirylom Ganeom u meču protiv Jonesa, ne krivim Ngannoua. Mislim da bi ishod bio isti, a siguran sam da to misli većina vas, kao i sam Francis – rekao je predsjednik UFC-a.

U nizu objava na Twitteru, Kamerunac je odgovorio na Danine tvrdnje, a jedna stvar mu nije nikako jasna.

– Koji je tvoj problem sa mnom – zapitao se Francis.

 Dovršio sam svoj ugovor, bio sam slobodan borac i odlučio sam otići. Nisi me ti otpustio.

2. Ja ne volim riskirati? Zato sam branio svoju titulu bez ACL-a (prednji križni ligament koljena) i MCL-a (medijalni kolateralni ligament) samo kako bih odradio svoj ugovor.

3. Razlog zbog kojeg sam se borio tri puta u tri godine leži u tome jer si htio kontrolirati moj ugovor i htio si da potpišem novi. ‘Zamrznuo‘ si me. ‘Dugujem borcima tri borbe godišnje.‘ Nije li to ono što govoriš? Što se dogodilo? Uvijek sam tražio mečeve i nikada u ove tri godine nisam odbio borbu.

4. Napokon bivam dobro plaćen, dobivam poštovanje i imam ugovor koji je pošten i ravnopravan za sve strane. Zašto si toliko protiv toga da budem slobodan i sretan – zaključio je Francis.

Prošli članak

Plazibat najavio veliki meč: Ne želim se umoriti pa gledati hrvatsku 'razbijen'. Brzo ću ga nokautirati!

Sljedeći članak

Tri velike promjene na FNC 11 cardu: Erslanu i Bojkoviću novi protivnici, a Ishii se ozlijedio!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI