Khabib pohvalio novog prvaka Oliveiru: ‘Bila bi sramota da je Chandler uzeo titulu’

Posljednji je put bivši prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov (32, 29-0) bio u listopadu prošle godine kad je slavio gušenjem u drugoj rundi protiv Justina Gaethjea (32, 22-3), a nakon toga napustio pojas i organizaciju te otišao u mirovinu.

U borbi za upražnjeni pojas bili su Michael Chandler (35, 22-6) i Charles Oliveira (31, 31-8-1), a slavio je Brazilac nokautom na početku druge runde. Sve je to pozdravio i ‘dagestanski orao’.

https://www.instagram.com/p/CPkS5cqsLrD/

– Oliveira je prvak i to je itekako zaslužio. Ima osam pobjeda u nizu većinom prekidima, a ako se dobro sjećam samo je protiv Tonyja Fergusona (37, 25-6) slavio sudačkom odlukom. On je pravi prvak, a bila bi sramota da je to postao Chandler. Dvije bobe u UFC-u i već pojas? Nešto ne bi bilo u redu, Oliveira je prošao toliko toga, polako napredovao, drago mi je zbog njega – prokomentirao je Khabib kod Igora Lazorina.

A Dagestanac je istaknuo da Oliveira neće dugo biti na vrhu jer tamo stiže njegov dobar prijatelj, Islam Makhachev (29, 19-1) koji je u nizu od sedam pobjeda. No, neće Makhachev napasti titulu Brazilca, jer Khabib smatra da će tamo biti drugi prvak.

– Titula više neće biti kod Oliveire kad Islam dobije priliku. Respektiram Charlesa, zaslužio je ovo sve, a kad Makhachev dođe do vrha tamo će biti Dustin Poirier (32, 27-6-1) – zaključio je bivši prvak lake kategorije.

Prošli članak

Nakon Askrena, YouTuber Paul na bivšeg UFC prvaka: Dogovara se meč protiv Woodleyja!

Sljedeći članak

[INTERVJU] Darko Stošić prije meča protiv Kite: 'Prihvatio sam rizik'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI