Joyce nokautirao Parkera i vjerojatno došao ispred Hrge u redu za napad na titulu

Foto: Instagram

U 15. profesionalnom meču Joe Joyce (37, 15-0) slavio je 15. puta, a sad je uzeo i privremenu titulu prvaka teškoj kategoriji po WBO-u protiv Josepha Parkera (30, 30-3). Slavio je Britanac nokautom u 11. rundi i tako vjerojatno ‘prema iza’ pomaknuo Filipa Hrgovića (30, 15-0) u redu za meč protiv prvaka Oleksandra Usyka (35, 20-0).

Vrlo je vjerojatno da će ipak prije Joycea i Hrgovića tu završiti Tyson Fury (34, 32-0-1), a ima tu komplikacija oko titula koje obojica drže pa će se sve gotovo sigurno ‘ravnati’ po tome tko će uprihoditi najviše novaca kad se spoji.

A tu je Joe Joyce u prednosti (op. a. nakon što Usyk i Fury odrade meč) jer ima mnogo veću bazu fanova te je u zadnjem meču ostavio bolji dojam no što je to napravio Hrgović pobjedom protiv Zhileija Zhanga (39, 24-1). Britanac je trenutno 15. teškaš svijeta, dok je Joyce s 10. mjesta pobjedom skočio na šesto.

Ipak, na Joyceovoj strani je Frank Warren te bi tu i promotori ‘mogli zaratiti’ jer su s druge strane Eddie Hearn i braća Sauerland. No, kako ni Hearn nije zadovoljan Hrgovićevim nastupom, vjerojatno ga neće ‘gurati’ ispred Joycea.

Ali, Britancu je 37 godina i ovo mu je najveća prilika u karijeri. A ispred Filipa je još mnogo godina s 30 na leđima i sve to može napraviti kroz neko vrijeme…

Prošli članak

[VIDEO] Vaso dobio Poljaka u boksačkom meču: Razmišljam koga ću sljedećeg iznabadati na šake

Sljedeći članak

[VIDEO] Floyd opet slavio u ekshibiciji: Japanac ga dobro pogodio, Mayweather uzvratio nokautom

Preporučeno
Total
1
PODIJELI