[INTERVJU] Patrik Čelić uoči FNC-a: “Bit će zle krvi kad se vidimo, želim ga tako prebiti da mu ne bude dobro”

Facebook

Jedan od najtalentiranijih regionalnih boraca, Patrik Čelić (22, 3-1), dao nam je intervju uoči meča protiv Michaela Realia (28, 1-0). Meč će se održati na FNC priredbi u Zaboku, koja je na rasporedu 26. ožujka. Osim o svojem protivniku, Patrik nam je progovorio i o pripremama koje je odradio na Floridi u ATT dvorani sparirajući s ponajboljim svjetskim borcima.

Odradio si naporne pripreme na Floridi u glavnoj ATT dvorani pa nam reci jesi li zadovoljan odrađenim poslom?

Zadovoljan sam u potpunosti. Iskreno, jedva čekam vratiti se na Floridu trenirati. Mislim da imamo velik kapacitet na ovim prostorima napraviti nešto, ako odemo u takve kampove i pokupimo znanje koje tamo posjeduju. Mislim da sastavni dio nekog ozbiljnijeg kampa treba biti pripremanje tamo, a najviše stavljam naglasak na te sparinge. Tako da, iskreno, jedva se čekam vratiti tamo.

Bio si tamo sa svojim kolegama iz dvorane, Ivanom Erslanom i Filipom Pejićem. Možeš li nam ukratko opisati kakav je bio suživot s njima u tom periodu?

Mislim da nas je to jako zbližilo. Doslovno, kao da smo se nalazili u nekom ratnom stanju. Odeš tamo gdje se samo mi znamo, gdje si samo mi vjerujemo i dobri smo si. Tako da ideš protiv cijele dvorane. Nije baš da ideš igrati šah, nego ideš u borbu. Dakako, ima tu puno ega među drugim borcima. Mislim da nas je taj period na Floridi puno više međusobno povezao. Očaran sam s Filipom i Ivanom koliko su posvećeni treningu. Bila mi je iskrena čast biti dio toga.

Nakon napornih sparinga, jeste li imali priliku razgledati Floridu ili se možda okupati u moru?

Jesmo, vrijeme je bilo idealno. Iskreno, malo me zateklo kad sam se vratio na ovu hladnoću. Preko tjedna nismo imali vremena da odemo u neko razgledavanje, ali zato smo nedjelju i subotu popodne imali uvijek slobodne. Sva sreća je da smo imali čovjeka iz FNC-a, Narcisa Mujkića, koji nas je proveo kroz Miami. Vidjeli smo neke dijelove u kojima dosta ljudi nije bilo, a tamo već dugo žive. Ovom prilikom bi se htio zahvaliti na tome.

Tokom provedenog vremena tamo, imao si priliku sparirati s borcima iz najboljih svjetskih organizacija. Kakva su iskustva s tih sparinga?

Mogu reći da sam prošao stvarno dobro. Radio sam s samom kremom ovog sporta i s ljudima koji su sami vrh najjačih organizacija. Iskreno, i oni su bili oduševljeni s tim koliko zapravo imam, a nemam iskustva. Iznenadilo ih je kako se tako mlad dobro nosim s njima, tako da mi je svaki sparing bio kao da ulazim u meč. Bio sam maksimalno oprezan i mislim da sam spreman da napravim svjetske rezultate.

Okrenut ćemo se tvojoj narednoj borbi, FNC u Zaboku i jedan vrlo atraktivan protivnik, Talijan Michael Reali. Jesi li ga uspio ‘skenirati’ kroz ovaj period?

Da, spremao sam se već i prije kad se moj kolega i prijatelj, Luka Ćurković, borio s njim. Tu sam ga analizirao jer sam Luki bio u kutu. Izuzetno opasan protivnik, ima tešku ruku i preferira više borbu na nogama. Moja je prednost što sam trenirao s puno boljom klasom boraca. Mislim da ću mu u svakom segmentu napraviti teške probleme te da neće imati rješenja kako da me pobijedi.

Nadovezat ću se na taj meč. Bio si u kutu Luki Ćurkoviću kad su se borili. Da li te to dodatno motivira? Gledaš li na to kao svojevrsnu osvetu?

Dakako, dakako! Mislim da će biti zle krvi kad se vidimo. Teško mi se prozivati s njim, pošto je Talijan i slabo priča engleski. Kad se nas dvojica vidimo, neće mu biti nimalo ugodno.

Imaš li možda neku prognozu za taj meč? Možda rundu u kojoj će se sve završiti?

Nemam rundu i ne želim razmišljati o tome. Želim ga tako prebiti, da mu ne bude dobro.

Prije finala Armagedona, ti i Marko Bojković ste se međusobno prozivali putem medija. Nakon meča ste postali dobri prijatelji i trenirate povremeno skupa. Kako izgleda trening s njim?

Upravo smo prije nekoliko dana imali zajednički trening. On odlično izgleda pred svoj meč. Napokon sad možemo zajedno trenirati pa možemo razmjenjivati iskustva. Nije ostalo zle krvi među nama, na treningu odrađujemo sve profesionalno. Privilegija je što možemo međusobno upijati iskustva jedan od drugoga.

Fight Card u Zaboku je i više nego kvalitetan. Osim svojeg meča, možeš li izdvojit još neki za kojeg misliš da će posebno zapaliti publiku?

Iskreno, mislim da će Bažantov meč biti veoma atraktivan. Danijel je pravi borac, a dolazi mu zaista dobar i iskusan protivnik. Mislim da će taj meč biti jedan od atraktivnijih koje ćemo gledati u Zaboku.

I za kraj, što bi želio poručiti svom predstojećem protivniku?

Želio bih mu poručiti da ne zaspe i da slučajno ne otkaže tjedan prije priredbe, jer ću ga pronaći.

Prošli članak

Irski boksač kojeg pamtimo po 'srednjem prstu' s Olimpijskih igara, poražen u velikom preokretu

Sljedeći članak

Poiriera ne privlači meč s Covingtonom, cilja na drugu zvijezdu: "Mislim da će se to desiti ovog ljeta''

Preporučeno
Total
27
PODIJELI