Hrgović ‘oštro’ reagirao na sankcije ruskim sportašima: “Treba sportaše ostaviti da se bave svojim poslom u miru”

Foto: Instagram

Ponajbolji Hrvatski boksač, Filip Hrgović (29, 14-0), priprema se za svoj meč protiv Kineskog udarača Zhileia Zhanga (38, 23-0-1). Njih dvojica će se susresti na priredbi koju predvodi meč između, Saula Canela Alvareza (31, 57-1-2) i Dmitryja Bivola (31, 19-0). Filip je u intervjuu za RTL Televiziju najavio svoj predstojeći meč.

– Zhilei ima puno nokauta u prvim rundama, eksplozivan je i veliki udarač, ali mislim da će moja spremnost biti ključ. Mislim da ću ga završiti u kasnijim rundama jer će presuditi moja spremnost i brzina. Vjerujem da nećemo doći do kraja meča u rundama – započeo je Filip.

‘El Animal’ je u strahu da se ne otkaže glavni meč, a iskoristio je i priliku da kritizira način ophođenja prema ruskim sportašima. Naglasio je da su sankcije za sportaše nepravedne.

– Nadam se da se to neće dogoditi, no velika je šansa da hoće jer svugdje u svijetu suspendiraju ruske sportaše, ali mislim da sam ovim čekanjem zaslužio mjesto na jednoj tako velikoj priredbi. Nadam se da ga neće suspendirati, Kličko je rekao, a i ja tako mislim, da sportaši nemaju veze s Putinovim napadom. Mislim da treba sportaše ostaviti da se bave svojim poslom u miru – zaključio je Hrgović.

Vitalij Klitchko je nedavno, također, kritizirao meč između Canela i Bivola te je naglasio da se šalje kriva poruka svijetu. Priredba na kojoj bi se trebali boriti je na rasporedu 7. svibnja, u sklopu meksičkog praznika ‘Cinco De Mayo‘, a već je ustaljena tradicija da se tad organiziraju veliki boksački mečevi.

Prošli članak

Dana White ne može čekati Ngannoua, tražit će njegovog izazivača u meču za privremenu titulu

Sljedeći članak

Hrga najavio meč protiv Zhanga i otkrio: 'Više ne radim s Pedrom Diazom, a favorit na papiru je Zhang. Za sebe sam - ja'

Preporučeno
Total
1
PODIJELI