Moeil postao novi teškaški prvak Oktagona, fanovi ogorčeni odlukom. Forgač: ‘Stošić je slobodan borac’

Foto: FNC

Češko-slovačka MMA organizacija Oktagon gostovala je u Njemačkoj, a na priredbi u Kölnu u glavnom je meču večeri slavio domaći borac Hatef Moeil (37, 15-4) te tako uzeo upražnjenu teškašku titulu organizacije protiv Lazara Todeva (27, 9-6) jednoglasnom odlukom sudaca protiv pet rundi borbe. Razočarala je ta odluka mnoge navijače koji ju smatraju krađom, a o svemu smo upitali i Dražena Forgača – menadžera od jednog od najtraženijih europskih teškaša Darka Stošića (31, 19-6).

Naime, nakon 25 minuta teške borbe je borac iz UFD Gyma jednoglasnom odlukom sudaca uzeo pojas, a naletjela je ta odluka na mnoge kritike fanova organizacije na društvenim mrežama. Mnogi smatraju kako je Bugar pokraden te da je Moeil dobio pobjedu samo zato jer se borio na domaćem terenu.

– Užasna odluka, ako Oktagon ne ugovori instantni revanš, bit će prava sramota. Da su ovi suci sudili Kincl protiv Vemole, sad bi Vemola bio prvak srednje kategorije – samo su neki od komentara na X-u.

Ako se vratimo osam godina u prošlost, na FFC 19 priredbi se spomenuti Moeil borio protiv Darka Stošića, a tad ga je srpski borac porazio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Tad je njegov kut bacio ručnik u ring kako njihov borac ne bi više nastradao. Obojica su dosta napredovala od tad, a trenutačna je situacija takva da je Darko Stošić – slobodan borac! Odnosno, ugovor ga ne veže ni za jednu organizaciju, mnogo je upita i pregovora, pa smo tako upitali Forgača o ovoj situaciji.

– Darko Stošić je slobodan borac, Ondrej ima moj broj – kratko i jasno nam je odgovorio ‘Forgy’.

Ako ne dođe do ekspresnog revanša spomenutog dvojca zbog reakcija publike, ova bi borba bila još daleko atraktivnija. Mogao bi nas uskoro čekati pravi teškaški spektakl jer očito je sve moguće.

Prošli članak

'Face Smasher' pred domaćom publikom: Banović na 'FNC 14' u Sarajevu protiv Nikolića!

Sljedeći članak

Uroš Medić se javio nakon poraza: 'Došao sam po nokaut, a dobio sam hrvački meč'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI