Fury se mora odlučiti o mirovini, WBC zaprijetio: ‘Ima dva tjedna, onda će pojas biti upražnjen’

Foto: YouTube/Screenshot

Prelomio je WBC-ov teškaški prvak Tyson Fury (34, 32-0-1) kako više neće ući u ring u profesionalnom meču, a nije mu to prvi put. Već je prije bio neodlučan, no sad su stvari odlučili ubrzati i iz WBC-a.

Posljednji je put WBC-ov pojas branio u travnju ove godine protiv Dilliana Whytea (35, 28-3), a drži ga od 2020. godine kad ga je osvojio protiv Deontaya Wildera (36, 42-2-1).

Kontaktirali smo mu promotora i dali nešto više od 10 dana. Do 26. kolovoza mora potvrditi napismeno je li ta odluka konačna da krenemo s rješavanjem situacije. Nismo u žurbi i smatramo ga velikim junakom unutar i izvan ringa. Ukoliko potvrdi umirovljenje, odat ćemo mu priznanje za sve što je postigao. Čekamo ga raširenih ruku u Meksiku – poručili su iz WBC-a.

A rok za podnošenje pismene žalbe dovoljno je daleko da ‘Gypsy King’ sazna tko će pobijediti u meču između Oleksandra Usyka (35, 19-0) i Anthonyja Joshue (32, 24-2) i onda odluči želi li se boriti za ‘apsolutnog’ prvaka ili će ipak ostati kod odluke o umirovljenju.

Prije par dana prozivao je Dereka Chisoru (38, 33-12) na meč, a zatim je odlučio otići u mirovinu. Pitanje je što će mu sljedeće biti na pameti.

Prošli članak

Paddy se opustio nakon pobjede: 'Nabacio sam 20 kilograma, volim se opustiti'

Sljedeći članak

Adesanya i Pereira se bore za UFC pojas: Pogledajte kroz brojke njihove kikboks karijere

Preporučeno
Total
2
PODIJELI