Filip Hrgović saznao ime protivnika! U prosincu će boksati protiv hrvatskog zeta, Australca De Morija

Foto: YouTube/Screenshot

Čekala se informacija tko će biti idući protivnik Filipa ‘El Animala’ Hrgovića (31, 16-0), spominjala su se imena poput Martina Bakolea (30, 20-1) pa čak i Anthonyja Joshue (34, 26-3), ali na kraju će na istoj priredbi boksati engleski teškaš i najbolji hrvatski boksač, ali ne međusobno. AJ-a čeka drugi izazivač po IBF-u Otto Wallin (32, 26-1) dok Hrgović ide na Marka De Morija (41, 41-2-2).

Riječ je o australskom boksaču koji ima 11 pobjeda u nizu, ali u svih 45 mečeva koliko ima prema BoxRecu, samo David Haye (43, 28-4) bio je zvučno ime od protivnika, a od njega je izgubio tehničkim nokautom. Svi ostali protivnici, uz dužno poštovanje, i nisu bili nešto posebno, pa je tu i svojevrsna teškaška legenda koja je izgubila od ‘svakoga’ u mnogo sportova Laszlo Czene. Također, hrvatski je zet. Od 2014. godine u braku s hrvatskom powerliftericom Milijanom Vojnović.

Bilo kako bilo, Hrgović u ovom meču ima dosta za izgubiti, a postoji velika mogućnost da bi Joshua pobjedom protiv Wallina mogao zasjesti na drugo mjesto izazivača po IBF-u te tako on biti borac koji bi se trebao boriti s prvim izazivačem, a to je trenutačno upravo naš Filip. Priredba će se održati 23. prosinca u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

Osim spomenutih, borit će se još i Deontay Wilder (38, 43-2) protiv Josepha Parkera (31, 33-3), Daniel Dubois (26, 19-2) protiv Jarrella Millera (35, 26-0-1), Dmitry Bivol (32, 21-0) protiv Lyndona Arthura (32, 23-1) itd.

Prošli članak

Martinjak dogovorio trilogiju sa Hatcheom pa najavio: 'Zadnji put sam uzeo oko, a ovoga puta možda ponesem glavu'

Sljedeći članak

[VIDEO] FNC objavio uvodne borbe sa spektakla u Beogradu: Prisjetite se vrhunskih mečeva

Preporučeno
Total
0
PODIJELI