Conora i Khabiba usporedili s Alijem

Instagram
Instagram

Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov nisu samo najveći rivali u povijesti UFC-a, nego i suprotne osobe izvan ringa. Irski borac poznat je kao karizmatična zvijezda koja voli navlačiti pozornost na sebe, dok je Khabib mnogo mirniji borac koji se manje eksponira.

Usporedba s jednim od najvećih boksača svih vremena Muhammadom Alijem još je jednom pokazala koliko različito reagiraju na pohvale i pažnju.

Trener je Conora prozvao Alijem zbog inteligencije i kretanja
Boksački trener Phil Sutcliffe iz Crumlin Boxing Cluba rekao je kako bivši dvostruki prvak u MMA-u ima odlike koje on stalno zahtijeva od svojih boraca.

Instagram

“Govorim većini svojih boraca, učite od Conora. Naučite čitati suparnika i borbu, naučite na vrijeme prepoznati situaciju i vidjeti udarac prije nego vas pogodi”, rekao je Sutcliffe u razgovoru za TheMacLife.

“On je Muhammad Ali MMA-a, to je najbolja usporedba”, zaključio je trener. Conor je poznat kao jedan od najboljih boksača u UFC-u, ali mnogi fanovi smatraju ovakvu usporedbu pretjeranom.

Čini se kako ova usporedba Conoru itekako godi. Na svojem Twitteru objavio je riječi boksačkog trenera i pustio fanove da u komentarima ispod objave rasprave o tome koliko ta teza stoji. Khabib je na identičnu usporedbu reagirao sasvim drugačije.

Instagram

Khabib: Ali i ja smo muslimani, to je sve. Morao bih postati crnac i putovati kroz vrijeme da budem kao on
“Takva usporedba nije primjerena”, rekao je Khabib prije tri mjeseca u razgovoru za True Gym MMA kada su ga usporedili s Muhammadom Alijem.

“Isti smo po tome što smo obojica prvaci i muslimani, to je sve. Ali zbog svega onog izvan ringa, nikako se ne možemo usporediti. On je bio prvak u drugačije vrijeme. Tada su u SAD-u grozno tretirali crnce. Prema njegovim pričama, neki su ga čak odbijali i poslužiti”, rekao je.

“Bacio je zlatnu olimpijsku medalju, to je promijenilo mišljenje prema njegovoj rasi. Da bi se to moglo usporediti, morao bih putovati kroz vrijeme, biti crnac i postati prvak. Onda bismo vidjeli kako bih se ponio u takvoj situaciji i koliko bih postigao. Usporedbe gode, ali nisu na mjestu”, zaključio je Dagestanac.

Prošli članak

Cormier: 'Dana za povratak Khabibu mora ponuditi nešto više od novca'

Sljedeći članak

Dogovoreno je: Usman brani pojas na UFC-u 258!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI