Charles Oliveira ušutkao je kritičare i završio Poiriera!

Foto: YouTube/Screenshot

Nadali su se Dana White i Dustin Poirier (32, 28-7-1), a onda i Conor McGregor (33, 22-6) da bi ‘Diamond’ mogao osvojiti titulu lake kategorije protiv Charlesa Oliveire (32, 32-8-1), već su se slagali supermečevi za titulu, ali do toga nije došlo!

Odlični ‘Do Bronx’ pokazao je zašto je prvak i kako njegov niz u lakoj kategoriji nije slučajnost. Ipak, na početku meča ga je Dustin dobro pogodio pa je Oliveira, logično, sve češće tražio hrvanje, a minutu do kraja borbe ‘Diamond’ još jednom pogađa odlični kroše. Nastavio je s ‘bombardiranjem’ američki borac i zasluženo uzeo prvu rundu.

U drugoj rundi Oliveira ga ruši i dolazi u gornju poziciju te radio laktovima, ali nije uspio ozbiljnije nanijeti štetu, već je dominirao do kraja runde. Uslijedila je treća runda u kojoj je Oliveira nastavio s istom taktikom, ali je ona ovaj put bila dosta uspješnija.

Došao je ‘Diamondu’ na leđa, pola minute se namještao pa ‘zaključao’ rear-naked choke na što je američki borac morao tapkati. Deseta pobjeda u nizu, od čega čak devet prekidom i više mu nitko ne može reći da ovo ne zaslužuje.

Možda je još rano razmišljati tko će biti sljedeći izazivač, a nakon raspleta situacije vjerojatno će to biti Justin Gaethje (33, 23-3). No, bilo kako bilo, ‘Do Bronx’ će prvo odmoriti i proslaviti, a iduće ga godine čekaju novi izazovi.

Prošli članak

Kakav šok! Julianna Pena je nova prvakinja, ugušila Nunes!

Sljedeći članak

FNC potpisao dva pobjednika ovogodišnjeg 'Armagedona': U organizaciji nastavljaju Bukvić i Bosančić!

Preporučeno
Total
7
PODIJELI