Bisping oštar: ‘Suci trebaju odgovarati i platiti za greške!’

Foto: Instagram

Sad je UFC-ov komentator, a nekad je Michael Bisping (41, 30-9) bio ‘bez dlake na jeziku’ i u kavezu kad mu se nisu sviđale odluke nekih sudaca. Bivši UFC-ov prvak sad je još žešći, posebno kad se pojavi neko teško objašnjivo bodovanje i nejasne odluke sudaca zbog kojih se žali i sam predsjednik UFC-a Dana White.

“Mrzim tu izjavu jer ne postoji borac koji želi prepustiti odluku sucima. Niti jedan borac nikad nije rekao ‘Znate što ću napraviti? Ovo ću ostaviti u rukama tri tipa koja nikad u životu nisam vidio. Par mjeseci ću se pokidati od posla, riskirat ću svoju karijeru i svoje zdravlje, u borbi ću odraditi svoju strategiju. Ostavit ću odluku u rukama sudaca jer svi znamo kako oni rade gomilu grešaka. Eto to ću napraviti’. Nitko to nikad nije planirao. Želiš ući u borilište i što prije izaći iz njega. Nisi plaćen za prekovremeni rad. Ako možeš doći do brzog nokauta, sjajno! Nažalost, kad se boriš protiv najboljih na svijetu, a i ti si jedan od njih, ne možeš uvijek to ostvariti”, rekao je Bisping u svom podcastu.

Smatra da su suci previše zaštićeni te kako znaju da neće biti sankcija, a to je potrebno promijeniti jer gotovo svaku priredbu gledamo neki meč s užasnom sudačkom odlukom.

“Oni moraju snositi odgovornost za to što rade. Kao prvo, oni rade svoj posao. Posao za koji su plaćeni. Tako da je njihova dužnost dobro odraditi taj posao. Bilo gdje drugdje u životu, ako radiš sranje od posla, dobiješ otkaz. Kad kažem snositi odgovornost, stvar je zapravo vrlo jednostavno. Ako postoji neobjašnjiva odluka koja nema nikakvog smisla, on bi trebao sjesti u sobu s dva ili tri suca kojima će objasniti kako i zbog čega je koju rundu bodovao onako kako je”, objasnio je bivši prvak pa završio:

“Ako ne može pronaći objašnjenje koje je racionalno i razumljivo, onda nije kompetentan za posao koji radi. To je vrlo jednostavno i ne razumijem zašto još uvijek nije implementirano. Odluka jednog suca može ti promijeniti život, može promijeniti iznos novca koji ćeš zaraditi. Na kraju, može te učiniti prvakom ili ti to oduzeti. Ulozi su jako visoki.”

Prošli članak

'Hrvatska senzacija' Miletich prosvjedovao kod Capitola pa ga dočekao - otkaz!

Sljedeći članak

Dana nastavlja rat sa 'streamerima': 'Jedva vas čekam vidjeti kako plačete'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI