Žgela kao Chimaev: Prvo će se boriti u poljskom FEN-u, a tjedan dana kasnije u finalu FNC ‘Armagedona’!

Foto: FEN

Nema stajanja za mladog vinkovačkog MMA borca Marija Žgelu (24, 4-2)! Nakon što je strašnim nokautom u polufinalu Fight Nation Champinship ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige protiv Žarka Jankovića (38, 3-0) osigurao nastup u finalu, odlučio je borac iz Valens tima kako mu to – nije dovoljno!

Ne da će pred svojom publikom pokušati osvojiti naslov prvaka druge sezone ‘Armagedona’ u poluteškoj kategoriji protiv Slovenca Igora Kuzmanovića (29, 1-1) koji je u polufinalu dominantno slavio gušenjem protiv Aleksandra Dimitrijevića (23, 3-4), već će tjedan dana prije te priredbe koja će se održati 4. prosinca u osječkoj dvorani Gradski vrt odraditi meč u kavezu poljskog FEN-a!

Foto: Marko Andrijašević

Tamo će ga čekati iskusni Poljak Adam Kowalski (38, 13-6) koji se posljednji put borio u lipnju i to upravo pod okriljem spomenute promocije te je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Marcina Filipczaka (5-2). Radi se o borcu koji je osam puta u karijeri pobijedio upravo odlukom sudaca pa bi, ako Žgela ne pokaže ono što je pokazao u Šibeniku, mogli gledati tri runde, a to nije baš najbolje tjedan dana prije finala ‘Armagedona’.

No, bilo kako bilo, vrlo vjerojatno zna tim vinkovačkog borca zašto su se odlučili na ovaj potez, a mi ćemo pratiti Žgelu 27. studenog u Wroclavu, u kavezu poljske organizacije. Mnogo riskira, ali dvije pobjede u tjedan dana mogle bi ga lansirati na europsku scenu, kao što je to napravio Khamzat Chimaev (27, 10-0) u kavezu najpoznatije svjetske MMA organizacije – UFC-a.

Prošli članak

[VIDEO] Holloway i Rodriguez točni na vagi, dvoje preteških - morat će protivnicima dati 30 posto honorara!

Sljedeći članak

[VIDEO] Cyborg za minutu i pol nokautirala izazivačicu i treći put u nizu obranila titulu u Bellatoru!

Preporučeno
Total
1
PODIJELI