White otkrio karte: Želimo trilogiju McGregora i Poiriera

Dustin Poirier (32, 27-6-1 NC) došao je 23. siječnja ove godine do osobne zadovoljštine. Na UFC-u 257 postao je prvi čovjek koji je nokautirao Conora McGregora (32, 22-5) i tako mu na najbolji mogući način uzvratio za poraz, koji mu je irski MMA borac nanio šest godina ranije.

Poirier je partijom oduševio čelnika UFC-a Danu Whitea, naklonio mu se čak i neprikosnoveni prvak Khabib Nurmagomedov i fanovi su s nestrpljenjem iščekivali što dalje. ‘Šuškalo’ se o trilogiji, o meču koji će odlučiti tko je bolji sad kad su na međusobnom omjeru 1-1.

https://www.instagram.com/p/CLCfFutrBk9/

Treći susret bi se mogao dogoditi za nekoliko mjeseci. Naime, gostujući na ESPN-ovoj Get Up emisiji, White je potvrdio da UFC namjerava na ljeto organizirati odlučujuću borbu spomenutih boraca.

– Dustin je prvorangirani, a Conor šestorangirani borac i kad imate dva borca koja su u takvoj poziciji i kad obojica žele trilogiju, onda je to smjer u kojem morate ići. Vjerojatno ćemo to pokušati dogovoriti za ovo ljeto – potvrdio je White pa dodao:

– Ako pogledate Conora i način na koji se borio, one ‘kickove‘ koje je primao u noge, njegov gard… Potpuno je podcijenio Dustina. Nije mi namjera ništa oduzeti od Poiriera, ali kad se tamo pojavite u superjahti i kad živite poput Conora, onda morate svakog protivnika ozbiljno shvatiti. Nije bitno kako si u prvom meču pobijedio Poiriera. To nije isti lik s kojim ćeš se susreti. A pored toga, očito je i da Poirier trenira kao da se sprema za najvažniji meč u karijeri. Puno je tu bilo faktora za jedno iznenađenje. No, dobra je stvar što će za trilogiju McGregor biti gladniji no ikad, želi tu borbu i bit će to zabavan meč – zaključio je predsjednik UFC-a i malo ‘bocnuo’ Irca.

https://www.instagram.com/p/CKlYmK0JsD6/

Možda je ovaj rasplet i najpravedniji, ali i najzanimljiviji fanovima. Podsjetimo, Khabib još drži pojas u lakoj kategoriji, iako se umirovio. White ga nagovara da se vrati, krajem veljače imat će s Dagestancem sastanak u Las Vegasu, a ako ga ne uspije odvratiti od mirovine, Khabibu će se morati oduzeti pojas.

U igri za taj pojas nekoliko je imena, a borbe poput trilogije McGregora i Poiriera trebale bi biti ‘izlučne’ za borbu za upražnjeni pojas lake kategorije.

Prošli članak

Otpala borba na glavnoj priredbi: Green prošao vagu pa se onesvijestio u 'backstageu'

Sljedeći članak

Nagrada za Edwardsa: Bori se s Covingtonom za prvog izazivača u velteru

Preporučeno
Total
0
PODIJELI