Umirovio se Alexander Povetkin

Ruski teškaš Alexander Povetkin (41, 36-3-1) odlučio je završiti 16 godina dugu profesionalnu karijeru. Na taj potez se odlučio nakon što ga je u revašnu Dillian Whyte prije nešto više od tri mjeseca – deklasirao.

Da će ovaj boksač imati veliku karijeru, moglo se pretpostaviti 2002. u ruskom Permu, kad je uzeo svjetsko amatersko zlato. Tad je aktivno trenirao boks tek dvije godine. Prije toga je bio kikboksač. Bio je svjetski, europski i ruski amaterski prvak.

https://www.instagram.com/p/CQEb3_MqYgR/

Godinu dana nakon svjetskog uzeo je i europsko zlato, a 2004. godine u Ateni stiglo je i olimpijsko. Jasno, prirodan put bio je otići u profesionalce.

Već 2011. došao je u priliku napasti naslov teškaškog prvaka svijeta. Njega je protiv Ruslana Chagaeva uspio osvojiti, a onda i četiri puta obraniti, sve dok 2013. godine nije poražen od Vladimira Klička u meču za ujedinjenje titula. Sjećamo se, Kličko ga je “umrtvio” čestim ulascima u klinč.

https://www.instagram.com/p/CMzQsVXLyQ-/

Nakon poraza od Ukrajinca, naredao je Povetkin osam pobjeda prije nego je dobio priliku ponovno se okušati protiv višestrukog svjetskog prvaka. Tad je to bio Anthony Joshua, koji ga je savladao nokautom u sedmoj rundi.

Taj poraz bio je kraj njegov najvećih aspiracija u svijetu boksa, a pobjeda protiv Whytea u kolovozu prošle godine bila je tek labuđi pjev.

Prošli članak

Bigfoot Silva poražen na Megdanu, Zelgov Vitasović novi prvak, pobijedio i Krofak

Sljedeći članak

Nema stajanja: Alen Babić saznao ime novog protivnika, u ring ulazi početkom kolovoza

Preporučeno
Total
9
PODIJELI