Stipe želi opet na vrh, ali nema mečeva: ‘Ne znam koji je problem, možda sam predobar momak za njih’

Foto: YouTube/Screenshot

U kavezu je zadnji put bio rije pet mjeseci kad je izgubio teškašku titulu od Francisa ‘Predatora’ Ngannoua (34, 16-3). I od tad nema naznake za novu borbu Stipe Miočića (39, 20-4) i rijetko se spominje u planovima Dane Whitea.

Da, govorilo se o meču protiv bivšeg poluteškaškog prvaka Jona ‘Bones’ Jonesa (34, 26-1-1), ali očekivano, Jones je to hladno odbio i rekao da želi odmah na titulu. Prvo će se održati i borba za titulu između privremenog prvaka CirylGanea (31, 10-0) i ‘Predatora’.

– Recite mi da divizija nije u kaosu, jednostavno mi kažite da nije! Kod mene nema ništa novog. Ali, čini se da je to sa mnom već standardna situacija. Sad bi moglo biti vrijeme da Dana i ja sjednemo te pokušamo pronaći pravi put za mene – započeo je Stipe za MMA Fighting te se osvrnuo na borbu za privremenu titulu između spomenutog Ganea i Derricka ‘Black Beasta’ Lewisa (36, 25-8-1).

– To je bila UFC-ova odluka, nemam ništa s tim. Bilo bi mi drago da su me nazvali i ponudili mi borbu. Nisam dobio niti jednu ponudu, o tome govorim. Vjerojatno ju ne bih mogao prihvatiti, no bilo bi lijepo da su ponudili. Trenutno se tu događa toliko puno stvari, pokreće se nešto i mislim da ćemo u rujnu morati sjesti te vidjeti kakav plan možemo posložiti – jasan je Stipe.

Odustajanja nema, plan je i dalje jasan, a to je povratak na tron teške kategorije UFC-a.

– Iskreno, glavna ambicija mi je vratiti titulu. Definitivno želim još jednu borbu protiv Francisa. Nadam se da će ju zadržati i onda se možemo ponovno boriti, a ja mogu vratiti ono što je moje – govori Stipe i komentira pitanje o tome da je ‘zaboravljen’ od strane UFC-a. 

– To mi se događa cijelu karijeru. I u redu mi je. Možda sam predobar momak za njih, ne znam što reći. Možda je problem što ne govorim sranja. Tko zna…

Napunio je 39 godina i pitanje je koliko će još izdržati u kavezu, odnosno koliko može biti konkurentan među najboljima.

– Postoji puno toga što mogu prilagoditi. Čak i kad pobijediš, puno je stvari koje možeš promijeniti. Vidim puno toga što sam napravio dobro, ali vidim isto tako puno toga što nisam. No slušajte, ono što je najvažnije, nokautiran sam. Želim vratiti pojas, to je ono o čemu razmišljam, nisam razmišljao o umirovljenju. Još uvijek se jednako dobro zabavljam i dok je tako te dok je moje tijelo u dobrom stanju, nastavit ću se boriti – zaključio je Stipe.

Prošli članak

Overeem se želio boriti protiv Fedora: 'Odbio je tri borbe protiv mene, čak i sad u Moskvi'

Sljedeći članak

Hrgović ide u ring već 10. rujna u Austriji: Čeka ga neporaženi Crnogorac, 229. na svijetu

Preporučeno