‘Sterling je povraćao nakon borbe, nema govora o glumi’

U četvrtoj je rundi Petr Yan (28, 15-2) napravio neviđenu glupost nakon ilegalnog udarca koljenom poklonio pojas bantam kategorije Aljamainu Sterlingu (31, 20-3). Nakon udarca u glavu Sterling se pokušavao pribrati, ali nakon nekog je vremena rekao doktoru da ne može nastaviti te je borba završila diskvalifikacijom.

Uplakani Sterling je nakon toga skinuo pojas i ostavio ga u oktogonu, a mnogi komentatori na društvenim mrežama napali su ga kako je odglumio da ne može nastaviti borbu.

https://www.instagram.com/p/CMJX0i_jeY-/

Sterlingov glavni trener Ray Longo osvrnuo se na napade.

– Iako je Aljo osvojio pojas, on kao da ga je prokleo. Ljudi, količina mržnje koju dobivam je nevjerojatna. Ja nisam taj koji određuje pravila. Zašto me napadate?! Ovo je ludnica. Dugo sam u sportu i nikad se s ovako nečim nisam susreo. Čista mržnja. Zašto? Ne znam. Ovo je sport i u njemu postoje pravila – rekao je Longo u razgovoru za MMA Junkie pa dodao:

– Volio bih od Yana čuti objašnjenje, što ga je obuzelo? Vodio je u tom trenutku, išao je prema pobjedi. Zašto bi tako nešto napravio? Nije bilo niti u žaru borbe. Jednostavno lud potez. A ove društvene mreže su otišle izvan kontrole.

https://www.instagram.com/p/CL7bXEZDbEp/

Sterlinga napadaju da je prenaglasio taj kontakt s Yanovim koljenom.

– Ljudi koji misle da je ovaj momak glumio imaju mentalnih deficita u jako puno područja. Kad sam ga ostavio kod kuće, on je povraćao. Kad sam napustio kuću je otišao u krevet, nakon što je dobio dobar nalaz CT-a. Primio je itekako opasan udarac, a meni i dalje nije jasno zašto bi jedan prvak to napravio. Nadam se da će Sterling dobro proći kroz sve ovo. I njega se napada s jako puno strana. Ako se prepusti emocijama, bit će u problemu. Znam po tome što se meni događa, a ja sam netko tko nikad neće odgovoriti na takve stvari. Iskreno vam kažem, ne može me manje biti briga što drugi govore i sve ovo mi je gotovo komično. No, nevjerojatno je probuditi se, uzeti telefon i prvo što vidite je poruka u kojoj vas nepoznata osoba naziva govnetom – kazao je Longo.

Sterling i Yan dogovaraju revanš. Novi prvak Sterling priznao je kako se ovoj pobjedi ne veseli previše i da želi u novoj borbi pokazati da je bolji od Yana. Ipak, prvo će morati pričekati liječnički pregled, te medicinske suspenzije, koje će spomenutim borcima odrediti UFC.

Prošli članak

Edwards: Covington je opet pobjegao

Sljedeći članak

Rakiću plasman karijere, profitirao i Miočić

Preporučeno
Total
0
PODIJELI