Spektakl u Areni: Erslan oduševio nokautom, Račić uzeo titulu!

Foto: KSW

Pred 12 tisuća gledatelja pravi su spektakl priredili borci na KSW-u 51! Najjača europska MMA organizacija u velikom je stilu debitirala u Hrvatskoj, a sjajan fight card opravdao je očekivanja.

U glavnoj je borbi večeri peterostruki svjetski ‘Strongman’ i jedna od najvećih poljskih zvijezda Mariusz Pudzianowski (41, 13-7) tehničkim je nokautom slavio protiv bosanskohercegovačke fitness zvijezde Erka Juna (28, 3-1) tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Ništa nije mogao Erko kad je ‘zasjeo’ na njega poljski borac i dovršio borbu u parteru. Ni sunaslovna borba nije bila na razini. Vaso Bakočević (29, 39-19-1) ipak je više zabavljao publiku nego pružio pravi otpor Borysu Mankowskom (29, 20-8-1). Plesao je ‘Psihopata’ po ringu i zabavljao publiku, ali i predao meč nakon tri i pol minute kad se našao u ‘trokutu’ Poljaka.

Ipak, najužarenija je atmosfera bila kad su u kavez ušli hrvatski borci, a jedan od njih se borio i za inauguralnu titulu prvaka bantam kategorije. Tako je Antun Račić (28, 23-6-1) nakon pet teških rundi na svojevrstan način ‘osvetio’ Filipa Pejića (26, 14-3-2) koji je na UFC-ovoj priredbi izgubio od Damiana Stasiaka (28, 11-7).

Poljak je pokušao nathrvati Račića, a napadao mu je nogu nakon što je krenuo šepati te je izgledalo kao da bi Stasiak mogao odvesti ‘vodu na svoj mlin’, ali počeo je Račić biti agresivniji što je na noge diglo Arenu. Koštalo je Poljaka i ilegalno koljeno u četvrtoj rundi zbog kojeg mu je oduzet bod, a upravo se on pokazao ključnim jer je odlukom sudaca slavio Antun Račić!

Nešto je manje uspješan prije njega bio spomenuti Filip Pejić koji u prve dvije runde nije mogao parirati Danielu Torresu (24, 10-4-1) koji je u jednom trenutku izvukao nevjerojatni kružni udarac i srušio Pejića. Krenuo je Filip na sve ili ništa u posljednjoj rundi, ali nije mogao nokautirati Torresa koji je na kraju slavio odlukom sudaca.

U KSW-u je debitirao i Ante Delija (28, 17-3) koji je nokautirao britanskog veterana Olija Thompsona (39, 20-12). Odlučno je krenuo Cro Copov učenik i pokazao da će za Olija biti prava ‘Hodajuća nevolja’, a pokazao je Thompson nevjerojatnu volju nakon što je pretrpio strašne batine u prvoj rundi te ga je zvono spasilo od prekida. U drugoj se rundi nastavilo sve po starom pa je nakon dvije minute Britanac kapitulirao, a Delija slavio tehničkim nokautom!

Prije toga je dvoranu ‘rasplesao’ Aleksandar ‘Joker’ Ilić (30, 12-3) koji je u kavez ušao uz ritam hita Dine Dvornika ‘Ti si mi u mislima’ i na krilima publike odlično krenuo protiv nepoznatog Cezaryja Kesika (28, 10-0). o, ubrzo ga je Poljak počeo bacati u parter, a sve se to nastavilo i u drugoj rundi kad je nakon mnoštva laktova u glavu Kesik slavio gušenjem.

Veliku je podršku publike imao i Ivan Erslan (27, 8-0-1) koji je nastavio niz bez poraza u velikom stilu! Uzdrmao je Darwina Rodrigueza desnim krošeom (26, 9-5) i srušio ga na pod gdje je dovršio priču i pokazao kako će ubrzo biti u samom vrhu poluteške kategorije!

Također, Arenu je oduševila i legenda hrvatske MMA scene Ivica ‘Terror’ Trušček (35, 38-33) koji je prihvatio borbu samo dan prije priredbe, a zatim izgubio od Krystiana Kaszubowskog (24, 8-1) i to podijeljenom odlukom sudaca! Nije se ‘Terror’ dao cijelu borbu, u nekim trenucima na kraju i dominirao, ali ipak su nijanse prevagnule za Poljaka.

Večer su otvorili Slovenac Lemmy Krušić (29, 20-7) i Sebastian Przybysz (25, 6-2) borbom u kojoj je nakon tri runde jednoglasnom odlukom sudaca slavio Poljak. Bilo kako bilo, gledatelji su mogli uživati u odličnim borbama i vrhunskoj produkciji, a zasigurno ovo nije bio posljednji KSW-ov događaj u Hrvatskoj.

Prošli članak

Erslanov nokaut zaludio Arenu: 'Napravio je grešku i tu je priči bio kraj!'

Sljedeći članak

Pejić o teškom razdoblju: 'Prije ulaska u kavez mislio sam da sam stabilan'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI