Razočarani Teixeira: ‘Zanima me isključivo borba za titulu’

Nakon što je nanizao pet pobjeda od čega je zadnja bila submissionom u trećoj rundi protiv Thiaga Santosa (37, 21-8), sljedeći je korak u očima brazilskog veterana Glovera Teixeire (41, 32-7) bio napad na titulu poluteške kategorije koju drži Jan Blachowicz (27, 27-8). No, takve planove nije imao čelni čovjek UFC-a Dana White koji se odlučio za financijski unosniju varijantu.

Ugovorio je ‘supermeč’ između spomenutog prvaka poluteške kategorije protiv prvaka srednje kategorije Israela Adesanye (31, 20-0) pa su tako borci iz srednje i poluteške ‘na čekanju’, a ‘prvi među jednakima’ je i Teixeira.

– UFC me nazvao i pitali su me želim li se boriti na istom programu kao Blachowicz i Adesanya. Rekao sam da želim ostati u pričuvi jer me ne zanima niti jedna borba osim one za pojas. Tako da sam spreman boriti se protiv prvaka, čak i ako to bude Adesanya, koji je prvak srednje kategorije. Ono u što sam siguran je da će moja iduća borba biti za titulu – rekao je brazilski veteran za AG Fight.

https://www.instagram.com/p/CHUp8rSFGp_/

On se sprema i odradit će kamp kao da ima ugovoreni meč, a postoje šanse da ‘uleti’ dogodi li se nešto neočekivano.

– Dovodim se u stanje za borbu i malo je kompliciranije no inače jer se pripremam za dva borca. Prihvatiš što ti daju, mislim da bih bio rezerva i da to nisam zatražio jer sam prvi izazivač, a odgovara mi održati formu te ću biti spreman uskočiti – zaključio je Teixeira.

Bio bi to drugi Gloverov napad na titulu. Imao je jednu priliku, ali je u travnju 2014. godine jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Jona ‘Bonesa’ Jonesa (33, 26-1-1). Podsjetimo, UFC 259 kojeg predvodi borba Blachowicza i Adesanye na rasporedu je 6. ožujka.

Prošli članak

Usman 'oprao' Covingtona: To što nije prihvatio meč protiv Edwardsa je ogromna pogreška

Sljedeći članak

Khabib: McGregor više nikad neće biti na svom vrhuncu

Preporučeno
Total
0
PODIJELI