Rakić: Podržavam Jonesa, i ja ću ići u tešku kategoriju

Još se ne stišava bura nakon UFC-a 260, na kojemu je Francis Ngannou (34, 16-3) brutalno u drugoj rundi nokautirao američko-hrvatskog MMA borca Stipu Miočića (38, 20-4) i postao novi prvak teške kategorije.

Jon Jones (33, 26-1-1 NC), nekadašnji vladar poluteške kategorije u UFC-u, a sad teškaš, odmah je krenuo vršiti pritisak na najjaču MMA organizaciju. Zaprijetio je u jednom trenutku i raskidom ugovora, pod svaku cijenu želi meč s Ngannouom. Podržava ga Aleksandar Rakić, čovjek koji bi uskoro mogao napasti pojas UFC-ove poluteške kategorije.

https://www.instagram.com/p/CMuHfnNABw7/

– Jon je do sada napravio sve što je mogao. Čak 13 puta je obranio titulu poluteške kategorije, napravio je nešto što nitko osim njega nije i u potpunosti ga razumijem. Kad pogledam unazad, ako Conor McGregor može dobiti velike novce ili Khabib Nurmagomedov, zašto ne bi mogao on? To je osim toga i druga kategorija, teška kategorija. Tu je i borba protiv Francisa, zastrašujućeg tipa. I ja bih na njegovom mjestu tražio isto”, rekao je srpski MMA borac Rakić u razgovoru za MMA Fighting pa nastavio:

– Jon je jako pametan borac i njegov IQ je jako visok. Vjerujem da će posvetiti puno vremena da bi detaljno prostudirao Francisa i kad borba dođe ćete vidjeti Jona koji koristi apsolutno svaku slabost koju Francis posjeduje. Ne znam kako će se osjećati u teškoj kategoriji, vidio sam da sad ima 114 kilograma, na toj se težini treba moći kretati. Treba se prvo naučiti na tu težinu, sparira, raditi na fokuserima i doći do toga da to može raditi pet rundi. Bit će to jako zanimljiva borba jer Francis je zvijer. On je sad prvak koji je nokautirao Stipu, dokazao je još jednom kakvu snagu posjeduje. Jon je s druge strane jako pametan. Ako borba ode do odluke, vidim Jona kao pobjednika. No, kao što smo već vidjeti, već jedan direkt je dovoljan da Francis ugasi svjetla. Za mene je borba 50-50 – smatra.

https://www.instagram.com/p/CMKRUghgxqU/

Rakić smatra kako je njegova budućnost također u teškoj kategoriji. Ne iznenađuje to, izgleda zaista impozantno izvan kaveza.

– Ja još uvijek imam posla u poluteškoj kategoriji. Kad postanem prvak, naravno da ću otići u tešku, prirodan sam teškaš. Visok sam, imam doseg i vjerojatno ću biti jedan od najbržih teškaša s najboljim kretanjem u kategoriji. Sad se krećem poput velteraša ili borca srednje kategorije, tako da će to biti moja velika prednost – rekao je Rakić.

Prošli članak

Demanti: Borba Soldića protiv Khalidova neslana je prvotravanjska šala

Sljedeći članak

Khabib brutalno spustio Fergusonu: Sve najbolje, ali izgledaš kao govno

Preporučeno
Total
0
PODIJELI