Preminuo Anthony ‘Rumble’ Johnson

Foto: YouTube/Screenshot

Kako je potvrdio ugledni MMA novinar Ariel Helwani, u 39. godini preminuo je dvostruki izazivač za titulu poluteške kategorije UFC-a i legenda MMA sporta, Anthony RumbleJohnson (38, 23-6).

Točan uzrok smrti još nije poznat, ali zna se da se ‘Rumble’ prošle godine trebao boriti u Bellatoru u grand prixu protiv tamošnjeg prvaka poluteške kategorije Vadima Nemkova (30, 14-2-1), ali povukao se s turnira i kasnije objavio da se pratitelji na društvenim mrežama mole za njega jer se bori s bolešću, ali nikad nismo saznali kojom.

Najbolje ga pamtimo po dvije duže epizode u kavezu najjače svjetske organizacije, a svojevremeno je bio veliki talent u velteru, dok se kasnije vratio u poluteškoj kategoriji. Nakon poraza od Daniela Cormiera (43, 22-3-1) otišao je u mirovinu, ali iz nje se vratio četiri godine kasnije.

Odnosno, prošle je godine u svibnju nokautirao Josea Augusta (30, 7-4-1) u kavezu Bellatora, a bila je to njegova posljednja borba. Uvijek je bio smiren i pozitivan lik, kako u oktogonu tako i izvan njega, a fanovi MMA-a uvijek će ga se rado prisjećati. Počivao u miru, legendo.

Prošli članak

Račić se javio nakon poraza: 'Nathrvao me. Iako nije napravio ništa posebno, nije mi dao prostora'

Sljedeći članak

Pogledajte popis borbi priredbe na kojoj se bori Soldić: Čekaju nas čak četiri borbe za pojas

Preporučeno
Total
1
PODIJELI