Gotovo je! ‘Croata’ iskoristio ozljedu Vase i ugušio ga!

Foto: 24sata/YouTube/Screenshot

Najveći regionalni MMA spektakl je završio! Francisco ‘Croata’ Barrio ugušio je Vasu ‘Psihopata’ Bakočevića i završio tu sagu! A gledali smo i odlične mečeve polufinala, sve možete pročitati u nastavku.

POGLEDAJTE PRIJENOS

Večer su u kategoriji do 66 kg otvorili Denis Jurakić iz beogradskog Ahileja i Vittorio Pio Amodeo iz Italije. U prvoj je rundi Denis Jurakić dva puta srušio Talijana i pokazao da ga se ne zove bez razloga ‘Dagestancem’. Digao ih je sudac iz partera zbog neaktivnosti, ali ubrzo je opet Jurakić srušio Talijana te ka grindao uz žicu. Uvjerljivo je srpski borac uzeo prvu rundu. 

Početkom druge runde odmah je Jurakić krenuo u rušenje, dok je Amodeo pokušao s giljotinom, ali uspješno je to kontrirao ‘Dagestanac’ te je pokušao s armbarom, ali na kraju je uspio u full mount. I u stojci je par teških krošea pogodio borac iz Ahileja, srušio Talijana i opet uspostavio kontrolu. Bacio je još nekoliko teških udaraca i u potpunosti kontrolirao borbu do kraja runde i nakraju zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Nakon njih su u kavez ušli Mateo Bolfan iz UFK Novi Zagreb i Nemanja Todorović iz srpskog FFG-a, također u perolakoj kategoriji. Odlično je u prvoj rundi radio Bolfan, vidjelo se iznenađenje na licu Nemanje Todorovića koji je očito pomislio da će moći lakše srušiti borca iz UFK Novi Zagreb, no odličan je Mateo bio na nogama, bacao kombinacije i strpljivo čekao svoju priliku. Pod ‘kontrolom’ trenera Nikole Čuljata uzeo je prvu rundu.

U drugoj se rundi probudio Todorović koji je krenuo bolje, ali probudilo je to samo publiku i Matea Bolfana. Hrvatski je borac opet imao posjekotinu ispod desnog oka, ali slomio je nos protivniku. Strašno je pogađao bolfan, odsjedali su udarci na licu, pokušavao je Todorović s rušenjima i uspio 30 sekundi prije kraja runde, ali sudac ih je digao jer nisu bili aktivni.

Na kraju je jednoglasnom odlukom sudaca slavio Mateo Bolfan! Tako ćemo u finalu gledati četvrtfinalni meč između Denisa Jurakića i Matea Bolfana, a podsjetimo, u prvom je meču slavio Jurakić.

U sljedećem smo meču gledali drugo polufinale u kategoriji do 70 kg između Rusija Mineva iz Ahilej borilačke akademije iz Srbije i Abrahama Area iz ATT-a. Pokušao je popularni ‘Abi’ u stojci odraditi posao i to je dopustio Rusi Minev neko vrijeme, ali onda je Bugar efektno digao zagrebačkog miljenika i odnio ga u svoj kut te zakucao u pod. Radio je štetu Rusi cijelu rundu. Branio se ‘Abi’ i nekako izdržao do kraja runde.

Opet je Are pokušao u stojci, ali jednostavno je Minev predominantan hrvač te ga je srušio nakon minute i 20 sekundi i opet dominirao. Nehotice je udario Salimona u kralježnicu, sudac je dao malo pauze, ali nakon toga je nastavio Minev s dominacijom. Pokušavao se dići, ali bezuspješno. Bilo je jasno, jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Rusi Minev! 

U drugom polufinalu lake kategorije gledali smo meč između Alberta Antića iz Ban Teama Zagreb te Talijana Alessija Carchije. Od prve je minute napao Alberto Antić, sijevnulo je par dobrih krošea, a onda je hrvatski borac srušio Talijana. Kontrolirao je situaciju borac iz Ban Teama dok se Carchia pokušavao izvući. Uspio je doći do full mounta nakon nekog vremena i tako završiti borbu ground and poundom u prvoj rundi. Tehničkim nokautom slavio je Alberto Antić u prvoj rundi! 

Prvo polufinale u velter kategoriji bilo je ono između Enisa Mučaja iz UFK Novi Zagreb i Aleksandra Mihailovića iz MMA Bushida iz Crne Gore.

Opasnije je u meč krenuo Mučaj, pokušao raditi u stojci, ali uspio ga je srušiti Mihailović i zaprijetiti s par opasnih laktova. U nastavku se uspiti pridići borac iz Zagreba, ali Crnogorac je taj koji je imao kontrolu. Na kraju je Mihailović završio u full mountu, ali odlično se spasio Mučaj do zvona. U drugoj je rundi dobro radio hrvatski borac, pogodio par preciznih krošea, ali nije to uzdrmalo Crnogorca. Uspio se ‘dobiti’ Mihailović srušio je Mučaja, zauzeo mu leđa i završio ga RNC-om! 

Nakon njih u kavez su ušli Radovan Vuković iz MMA Team Octagona iz Crne Gore, protiv Đorđea Bukvića iz Unity Fight Teama iz srpskog Vrbasa. A meč nije dugo potrajao, Đorđe Bukvić nokautirao je Radovana Vukovića! Nije se snašao Crnogorac, a već je završio na podu! Strašno je pogodio srpski borac i zasluženo ušao u polufinale gdje ga čeka Crnogorac Aleksandar Mihailović!

Nakon njih prešli smo u polutešku kategoriju koju su otvorili Aleksandar ‘Mlata’ Vukosavljević iz MMA Kosovske Mitrovice i Matija Bosančić spomenutog Unityja. Strašan početak gledali smo u drugom polufinalu srednje kategorije u kojem je Matija Bosančić odlično pogađao direktima i koljenima te slomio nos ‘Mlati’. Sve je sa smiješkom primao Bosančić koliko god je pokušavao Vukosavljević i samo ‘trpao’ koljena u glavu. U jednom se trenutku ‘Mlata’ požalio na udarac u genitalije, a cutmani su stigli sanirati nos koji je samo krvario. Vratio se Vukosavljević, ali nije izdržao još dugo te je prekidom u prvoj rundi slavio Matija Bosančić. Tako će u finalu ići na Matea Šituma iz ATT-a.

Polufinale poluteške kategorije otvorili su Igor Kuzmanović iz slovenskoh Antbition Gyma protiv Aleksandra Dimitrijevića iz MMA Pyranha Njemačka. Nije dugo trajao ovaj meč, Igor Kuzmanović srušio je Dimitrijevića i odmah ga ugušio! 

Nakon njih su u kavez ušli Žarko Janković iz Crne Gore i Mario Žgela iz MMA Valens Teama! Kakav je ovo bio nokaut Marija Žgele! Strašan nokaut je to bio protiv Žarka Jankovića koji se nije stigao ni snaći, a već je bio na žestokom spavanju. Na kraju je to ružno izgledalo, neki bi rekli da je sudac predugo pustio meč, ali budili su se borci u pokušaju takedowna, no ne i protiv Marija Žgele. 

A zatim je uslijedio glavni meč večeri! Ušli su u kavez Vaso ‘Psihopat’ Bakočević i Francisco ‘Croata’ Barrio, a sve je brzo završilo! Vaso se ozlijedio, to je iskoristio Panći i sve završio gušenjem, a na kraju je sve završilo mogućim novim mečem, a to je Savo Lazić protiv Francisca ‘Croate’ Barrija!

FNC ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ – POLUFINALE

Denis Jurakić (Ahilej borilačka akademija, Srbija) – Vittorio Amodeo (Team Caruso, Italija) – jednoglasna odluka sudaca
Nemanja Todorović (Free Fighters Team, Srbija) – Mateo Bolfan (UFK Novi Zagreb, Hrvatska) – jednoglasna sudačka odluka
Rusi Minev (Ahilej borilačka akademija, Srbija) – Abraham Are (ATT Zagreb, Hrvatska) – jednoglasna sudačka odluka
Alessio Carchia (Free Fight Club, Italija) – Alberto Antić (Ban Team, Hrvatska) – TKO, R1
Enis Mučaj (UFK Novi Zagreb, Hrvatska) – Aleksandar Mihailović (MMA Bushido, Crna Gora) – submission (RNC), R2
Radovan Vuković (MMA Team Octagon, Crna Gora) – Đorđe Bukvić (Unity Fight Team, Srbija – KO, R1
Aleksandar ‘Mlata’ Vukosavljević (MMA KM, Srbija) – Matija Bosančić (Unity FT, Srbija) – TKO, R1
Igor Kuzmanović (Antbition Gym, Slovenija) – Aleksandar Dimitrijević (Pyranha, Njemačka) – submission (giljotina), R1
Žarko Janković (bez tima, Crna Gora) – Mario Žgela (MMA Valens, Hrvatska) – KO, R1
Vaso Bakočević (Fight Company Team, Crna Gora) – Francisco Barrio (ATT Zagreb, Hrvatska) – submission (giljotina), R1

Prošli članak

Mavrović sretan nakon meča: 'Malo je ljudi ušlo u ring s 52 godine, siguran sam da će biti još mečeva'

Sljedeći članak

[FOTO] Pogledajte najbolje fotografije s polufinala FNC 'Armagedona': Prijenos uživo ispratilo pola milijuna ljudi!

Preporučeno