Pokrajac ga umirovio, a ‘Poljski eksperiment’ sad otkrio: ‘Psihodelici su mi pomogli oko ozljeda mozga’

Prije skoro deset godina je Krzystof ‘The Polish Experiment’ Soszynski (43, 26-12-1) odradio posljednju borbu u UFC-ovom oktogonu i to upravo protiv našeg Igora ‘The Dukea’ Pokrajca (42, 29-15-1) koji ga je tad nokautirao nakon 30 sekundi prve runde.

Poljak se više nije vraćao borbama iako su mu bile tek 34 godine, ali nastavio je karijeru kao komentator te njegov glas možete čuti u KSW-ovim prijenosima na engleskom jeziku. Nakon završetka karijere imao je nekih problema sa zdravljem.

“Nemojte me krivo shvatiti. Koljena su mi u jako lošem stanju, ali um mi je i dalje snažan. Sretan sam, nemam nikakvih ludih simptoma kao neki drugi bivši borci. Radio sam s velikim brojem liječnika koji su mi pomogli da se regeneriram, da obnovim sve veze s mozgom. Jako sam sretan što koristim stvari koje mi pomažu, uključujući suplemente”, rekao je Soszynski za MMA Junkie.

https://www.instagram.com/p/CJpS0VqJo7x/

Istaknuo je i kako je sretan jer je stao sa svime, ali se osvrnuo i na nešto što ga je spasilo od teškog stanja poput onog Spencera Fishera (44, 24-9) koji je imao ozbiljnih mentalnih problema nakon karijere.

“Osobno sam uzimao terapiju mikro dozama LSD-a, psilocybin gljiva i sličnih stvari. U jako, jako malim količinama. Radim to već neko vrijeme. Da budem iskren, nedavno sam imao svoje prvo ayahuasca iskustvo i te stvari su jednostavno fantastične. Svakako ti pomognu da vidiš svijet na drugačiji način. Male su razlike, ali osjećaš se sretno, imaš više energije i daje ti neki elan da kreneš raditi stvari. Istovremeno se osjećam normalno i prekrasno. Mislim kako je to budućnost. Takve stvar ne pomažu samo nama, nego i ljudima koji su bili u ratu ili koji imaju post-traumatski stres. To su dokazale i studije”, otkrio je svoje eksperimente ‘Poljski eksperiment’.

Tko zna, možda pročita knjigu Ratka Martinovića pod naslovom ‘Psihodelici’ pa ih upozna još i bolje…

Prošli članak

Hearn jasan: 'Hrga se još ove godine može boriti za svjetsku titulu!'

Sljedeći članak

EKSKLUZIVNO - FILIP PEJIĆ: 'Još ove godine postat ću prvak!'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI