Plazibat reagirao na Overeemov doping skandal: ‘Rekli su da je uzeo nešto što poboljšava izvedbu’

Foto: Glory/YouTube/Screenshot

Jutros je borilački svijet obišla vijest o padu na doping testu Alistaira Overeema (42, 11-4). Iz njegovog tima je objavljeno je da je test pokazao uzimanje zabranjene supstance. Iako se čeka još pozitivan uzorak, male su šanse da se nešto promijeni. Tu vijest prokomentirao je i Antonio Plazibat (28, 22-4), a on je rekao da su i prije vijesti o ‘Reemovom’ padu na doping testu znali da je sljedeći za borbu s Ricom Verhoevenom (33, 59-10).

– Pročitao sam jutros, odmah su mi javili čim je objavljeno. Iz njegovog tima su rekli da se radi o nečemu što poboljšava izvedbu. Još se čeka B uzorak, to bi trebalo biti gotovo kroz par dana, a on uglavnom samo potvrdi ono što je prvi test pokazao – prokomentirao je ‘Plaza’ u intervjuu za Index.Hr.

Da do meča između Rica i Overeema neće uskoro doći, znao je Antonio i prije. Tvrdi da u Gloryju nisu razmatrali tu opciju, što su mu potvrdili čelni ljudi Gloryja.

-Oni nikad nisu potpisali tu borbu. Ja sam prije svog meča razgovarao sa Scottom Rudmannom, koji je jedan od Gloryjevih vlasnika, i glavnim matchmakerom Robbiejem Timmersom i usmeno s njima dogovorio da je idući Rico.  Rekli su mi da je moguće da se ja borim s njim ako ostvarim još jednu impresivnu pobjedu. Tako da sam i prije vijesti o dopingu znao da postoji velika šansa. Borba bi trebala biti u trećem mjesecu, u terminu kad su se njih dvojica trebala boriti – naglasio je Plazibat.

Sve u svemu, Plazibat je najveći pobjednik čitave situacije. Upravo je Alistair bio najveća ‘kočnica’ u namjeri da Solinjanin napadne pojas. Ukoliko i B uzorak bude identičan, meč između Rica i Plazibata ostaje praktički stvar formalnosti. Nadamo se da će tako i biti te da ćemo kroz nekoliko mjeseci gledati Plazibata kako napada, a nadamo se i osvaja titulu Gloryjevog prvaka u teškoj kategoriji.

Prošli članak

[INTERVJU] Ante Delija prije PFL finala: 'Naučio sam iz prošlog finala, idem po milijun dolara'!

Sljedeći članak

FNC dolazi u Sarajevo iduće godine! Vraća se i ikona regionalnog borilačkog sporta

Preporučeno
Total
0
PODIJELI