Plazibat kontroverzno izgubio u polufinalu Gloryjevog turnira

Instagram
Instagram

Hrvatski borac Antonio Plazibat izgubio je u polufinalu Glory turnira u Rotterdamu podijeljenom odlukom sudaca od Francuza Nordinea Mahieddinea.

Suci su francuskom borcu dodijelili pobjedu rezultatom 29:28 iako je Plazibat uputio više udaraca prema protivniku te je bio bolji u posljednje tri runde.

Plazibat je srušen odmah na početku prve runde
Odmah na početku prve runde Mahieddine je low-kickom srušio Plazibata. Sudac mu je odbrojavao, ali je hrvatski borac bez problema ustao. Ipak, to je ostavilo traga na njemu jer je do kraja runde tražio ritam protiv raspoloženog protivnika.

Prvu rundu je uvjerljivo izgubio od sva tri suca rezultatom 10:8. Zbog toga je u drugoj i trećoj rundi morao napraviti nešto spektakularno kako bi slavio protiv Francuza koji je prije ove borbe u Gloryju imao dvije pobjede i dva poraza.

Instagram

Mahieddine se rasplakao tijekom odluke sudaca
Plazibata je spasilo što je u drugoj i trećoj rundi uputio puno više udaraca od Mahieddinea. Ipak, drugu su rundu suci proglasili izjednačenom, a Plazibat je razliku napravio u trećoj rundi, u kojoj je uputio 41 udarac naspram protivnikovih 29.

Mahieddine je bolje završio treću rundu serijom udaraca u posljednjoj minuti te su komentatori smatrali kako je siguran favorit za pobjedu sudačkom odlukom. Ipak, odlučeno je kako će borba ići u dodatnu rundu.

U njoj je Mahieddine bio aktivniji te je slavio podijeljenom odlukom sudaca. Tijekom proglašenja pobjednika se rasplakao, a u finalu je izgubio od domaćeg borca Levija Rigtersa.

Prošli članak

'Fight Night 183': Thompson oduševio, Aldo slavio, Tybura nokautirao Hardyja

Sljedeći članak

Briljantni Račić preokretom je obranio pojas!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI