Pijetraj prokomentirao Usykov vojni angažman: “Boksači su posebna bića, strah im je strani pojam”

Photo: Screenshot/ Youtube

Po mnogima najbolji boksački trener u Hrvatskoj, Leonardo Pijetraj, u jednom od svojih posljednjih intervjua, progovorio je o stanju u Ukrajini te je nahvalio njihove boksače, koji su zamijenili boksačke rukavice, oružjem i uniformom. Posebno je istaknuo Oleksandra Usyka (35, 19-0), kojeg zna dugi niz godina, još iz amaterskih dana. Vijest da je Usyk uzeo pušku u ruke nije previše iznenadila slavnog hrvatskog trenera.

– Da nije u Ukrajini u ovom trenutku jedino bi me to iznenadilo. Doista je fenomenalan, njega slava nije uobrazila, nije ga promijenila, već je ostao normalan. Znate, svi boksači su na neki način posebne osobe, da bi opstao u tom svijetu i da bi napravio veliki rezultat moraš biti jak. Ima tu ega, ima tu i one crte kako volimo reći frajerske. Boksači su posebna bića, njima je strah ipak strani pojam. Jer svaki ulazak u ring je na neki način bespoštedna borba da bi opstao, da bi ostao na nogama, da bi pobijedio. I takav je naravno i Usyk – započeo je Pijetraj u intervjuu za Sport Klub

Pijetraj je prokomentirao i njegove karakterne osobine, a o njima ima samo riječi hvale.

– Usyk je prije svega sportaš. I to šampion. Kao druga, a meni još važnija stvar, on je kompletna osoba. Njega pobjeda protiv Joshue nije opila, on nije celebrity, ne razbacuje se novcem, nije egocentrik, već dosta odmjeren kao čovjek. I meni je on zbog toga posebno drag i posebno mi je prirastao srcu – dodao je Leonardo.

Svoje mišljenje o tome da li je Usyk najbolji boksač na svijetu, Pijetraj je dao dosta zanimljiv odgovor te je u prvi plan ponovno gurnuo Usykove ljudske osobine.

– Pojas ima. Ima nekoliko velikih boksača u ovom trenutku. No, malo je tako dobrih ljudi kao što je Usyk. Želim mu da sve ovo izdrži i da ga ponovno možemo vidjeti u ringu – zaključio je Pijetraj.

Zaista, velika je žrtva i primjer drugima to što su se odazvali vojnoj službi boksači poput Usyka, Lomachenka i braće Kličko. Vjerujemo, da će to pogođenim Ukrajincima dodatno podignuti moral da prežive ovaj užas koji se dešava.

Prošli članak

McGregor 'tweetao' o kupnji Chelsea pa dobio neočekivan odgovor od kluba

Sljedeći članak

Cain Velasquez suočen s 'drakonskom' kaznom zbog sudjelovanja u pucnjavi!

Preporučeno
Total
1
PODIJELI