Otišao čovjek koji je pobijedio Alija: Preminuo Leon Spinks

Pobijedio je i velikog Muhammada Alija, prolazio kroz mnoge ‘ratove’ u ringu, ali danas je izgubio najveću životnu borbu. Nakon što mu je 2019. godine ustanovljen rak prostate, s tim se problemom borio do danas, a legendarni Leon Spinks (67) preminuo je mirno u svom domu.

Osvojio je svjetsku amatersku broncu 1974. godine, a godinu kasnije i srebro na Panameričkim igrama te zlato na Olimpijskim igrama 1976. godine u Montrealu, a sve je to napravio u poluteškoj kategoriji u kojoj je kasnije postao profesionalac i također postao svjetski prvak, kao i u teškoj kad je 1978. srušio velikog Muhammada Alija.

Bilo je to 15 rundi pravog ‘rata’, a Spinks je slavio podijeljenom odlukom suca te preuzeo svjetski vrh, ali Ali je sve vratio sedam mjeseci kasnije. Nikad se više nije uspio vratiti na razinu početka profesionalne karijere, a umirovio se 1995. godine s omjerom 26-17-1.

S bratom Michaelom član je kuće slavnih u Nevadi, a vjeruje se da će biti uvršten i u onu internacionalnu. Otac je umirovljenog bivšeg svjetskog prvaka veltera i polusrednje kategorije Coryja Spinksa.

Prošli članak

'UFC Fight Night 184': Volkov srušio Overeemove snove o napadu na titulu, žestok nokaut Sandhagena

Sljedeći članak

EKSKLUZIVNO - JAKOB KOSIĆ: 'KSW? Nije hića, želim postepeno stvarati karijeru do UFC-a!'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI