Oleksandr Usyk izdominirao Joshuu u 12 rundi i postao novi teškaški prvak!

Nakon 12 rundi teške borbe IBO, IBF, WBA i WBO pojasevi teškaškog prvaka otišli su novom vlasniku, nevjerojatnom Oleksandru Usyku (34, 19-0)! Anthony Joshua (31, 24-2) nije mogao parirati odličnom Ukrajincu u većini od 12 rundi, a gotovo sigurno ćemo gledati revanš.

Vrhunsku smo priredbu gledali još od samog ulaska u ring gdje su borci pred ispunjenim Tottenham Hotspur stadionom u Londonu, pred 70.000 ljudi ušli na borilište, a britanski je borac imao raznovrsnu pirotehniku iza sebe, vatromet prije vatrometa.

Nakon najave Brucea Buffera, borci su krenuli u prvu rundu gdje je Usyk tri puta u tri minute odlično zadnjom rukom pogodio Joshuu i tako najvjerojatnije uzeo rundu. Nije se prestao kretati ni trenutka i bio je agresivniji od Joshue. U drugoj je rundi Joshua pokušavao pronaći rupu kod Usyka, ali Ukrajinac se u Londonu odlično snalazio, pogađao kad je trebalo i dobro se kretao te izgledao bolje od prvaka na početku.

U trećoj smo rundi gledali vrhunske tri minute. Prvo je Ukrajinac skratio distancu i pogodio odličnu kombinaciju u glavu Joshue, a nedugo nakon toga je Britanac napokon nanišanio desni kroše koji je Usyk samo ‘upio’. Nakon toga odlični Ukrajinac pogađa zadnji direkt u dva navrata i nedugo nakon toga opet pogađa bradu Joshue što ga je uzdrmalo, ali uspio je odgovoriti i prvak zadnjim direktom te su oba borca malo zateturala prije četvrte runde.

Ta je runda bila malo mirnija, ali i prva koju bi mogli pripisati Britancu koji je bio precizniji i pogodio par čistih direkata više. Dobro se razbudio prvak u petoj rundi i kao da je počeo shvaćati Usykovu taktiku te ga je sve više pogađao u tijelo. Šesta runda donijela nam je nekoliko dobrih Usykovih direkata, ali Joshua je i dalje bio taj koji je diktirao tempo te je dojam bio da su poprilično izjednačeni. Pola minute prije kraja runde pogodio je AJ sjajni desni direkt nakon čega je Ukrajinac bježao do kraja runde.

Odlično je Usyk odradio sedmu rundu i opet uhvatio ritam kretanja, mijenjao uglove i dobro pogađao, a jedan zadnji direkt je i uzdrmao Joshuu koji je napravio par koraka unatrag, ali je ‘preživio’ do zvona. No, oporavio se AJ u rundi kasnije i opet držao Ukrajinca na distanci te tu i tamo pogodio dovoljno da uzme rundu.

Tri runde prije kraja teško je bilo reći tko vodi na sudačkim karticama. Opet je Usyk pogodio nekoliko odličnih direkata, AJ je gađao tijelo, ali nije napravio dovoljno da ‘uzme rundu’. Oba su borca odlično pogađala i u 10. rundi, a komentatori su dali prednost Usyku. Britanski je borac imao gotovo zatvoreno oko, dok je Usyk pošteno krvario zbog posjekotine kod desnog oka koja mu se samo obnavljala iz runde u rundu.

Ukrajinac je u 11. rundi jako dobro radio i dojam je bio da bi, ako nastavi tako, mogao biti novi teškaški prvak. A svi su bili na nogama pri ulasku u posljednju rundu koju je odlično otvorio izazivač. Dao je Usyk posljednji atom snage u te zadnje tri minute i kontrolirao Joshuu koji je znao da mora ići na nokaut. No, noge su bili teške, u zadnjih pola minute je Ukrajinac imao Britanca na konopcima pa je zvono usmjerilo sve prema odluci sudaca.

Dugo su vijećali suci, a onda je stigla odluka. Sva tri suca (117-112, 116-112, 115-113) jasno su odlučila kako imamo novog teškaškog prvaka! Spominje se da Britanac ima klauzulu u ugovoru o revanšu, ali sam je Usyk rekao da trenutno ne razmišlja o tome već se želi posvetiti obitelji.

Prošli članak

[VIDEO] Svi borci prošli na vagi prije 'UFC 266' spektakla! Ortega čak pola kilograma ispod granice perolake

Sljedeći članak

UFC 266: Volkanovski i 'Bullet' obranili titule, Lawler razbio Diaza, Medić izgubio gušenjem

Preporučeno
Total
3
PODIJELI