Okršaj bivšeg izazivača i mlade nade: Vrtačić i Bosančić u meču za put prema Barbiru i tituli

Foto: FNC

Bio je na najvećoj mogućoj pozornici u svome gradu, dočekao nikad održano finale ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige i sve je bilo spremno da kao što je vjerojatno nekad zamišljao podigne pojas prvaka u Puli pred punom Arenom. No, na nesreću Andija Vrtačića (28, 2-1) s druge je strane stajao Đani Barbir (25, 5-0) koji je tad postao prvak srednje kategorije (-84 kg) Fight Nation Championshipa.

No, borac iz pulskog Trojan Free Fighters Teama nije odustao ni nakon ozljede kralježnice, a poraz mu je bio samo motivacija za novo uzdizanje. Borci Zelga Galešića poznati su po tome da ne biraju protivnike, pa ne čudi što se nakon poraza Andi upustio u ovakav okršaj.

Čeka ga osvajač druge sezone ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige Matija Bosančić (22, 2-0) koji se vraća u kavez najbrže rastuće MMA organizacije u ovom dijelu Europe nakon devet mjeseci i pobjeda protiv Raffaellea Stroppe (27, 0-1) na FNC 5 u Zaboku. Dok se Andi ‘kalio’ i u kavezu pulskog Gladiator Fight Nighta, Matija je obje profi borbe odradio u FNC-u.

Također, mogao bi Matija imati i dodatnu motivaciju za ovaj meč jer mu je upravo Andi u prvoj sezoni ‘Armagedona’ nokautirao timskog kolegu Đorđea Bukvića (23, 4-2) spinning back fistom kad je popularni ‘Đole’ još nastupao u srednjoj kategoriji. No, tad je to mjesto prepustio Matiji, a on se spustio u velteraše. A Matija je to i više nego iskoristio kad je osvojio drugu sezonu ‘Armagedona’ i nastavio put u FNC-u.

S obzirom na staž u organizaciji, ne bi čudilo da je i ovaj meč svojevrsni veliki korak za napad na Đanija Barbira, a to je zasigurno ono što želi Andi Vrtačić. No, s druge strane je tu još jedan tvrdi udarač Matija Bosančić koji bi za ovaj meč mogao tražiti priliku prema Barbirovom poučku, u snažnom ofenzivnom hrvanju.

Bilo kako bilo, zasigurno nas očekuje vatromet prije nove godine u režiji talentiranih srednjaša, sve nam to stiže već u petak, 23. prosinca, u SD Zeleni Brijeg u Sisku na FNC 9 priredbi. Ulaznice možete kupiti putem sustava Eventim te na svim ovlaštenim Petrol benzinskim postajama.

Prošli članak

Habazin u pregovorima za novi meč: Borit će se za upražnjeni IBF pojas u velter kategoriji?

Sljedeći članak

Sve je spremno za FNC 9: Svi borci prošli na vagi, večeras u Sisku dolaze na sučeljavanje

Preporučeno
Total
1
PODIJELI