Ništa od Hrgovića na Olimpijskim igrama!?

Olimpijske igre se bliže, a boks se našao u velikom problemu. Naime, europske kvalifikacije u Londonu naprasno su prekinute u ožujku zbog pandemije korona virusa. Dio naše ekspedicije tad se zarazio, a samo je Luka Plantić od hrvatskih boksača prošao prvo kolo. Toni Filipi, Ivana Habazin, Mladen Sobjeslavski i Marko Zeljko nisu bili te sreće.

Komisija zadužena za boks pri Međunarodnom Olimpijskom odboru tijekom ovog tjedna povukla je neke poteze po pitanju kvalifikacijskih turnira. Spomenute europske kvalifikacije trebale bi se nastaviti u lipnju ove godine na još neodređenoj lokaciji.

https://www.instagram.com/p/CK1wg5kJzG0/

No, ona važnija odluka donesena je po pitanju svjetskog turnira, kojem su trebali pristupiti boksači i boksačice koji svoju vizu ne izbore na kontinentalnim turnirima. Taj turnir sada je otkazan, a uvedena su nova pravila prema kojima će se odabrati preostali sudionici i sudionice.

Kako je navedeno na stranici Inside The Games, nakon kontinentalnih turnira, a preostali su još europski i američki, ostat će 53 nepopunjena mjesta. Ona bi se trebala popuniti putem rang ljestvica za koje će se kao bodovi uzimati rezultati s posljednja dva Svjetska prvenstva, jednog kontinentalnog prvenstva, ali i samih kontinentalnih kvalifikacija.

https://www.instagram.com/p/CK9se2uJwph/

Razlog za otkazivanje svjetskih kvalifikacija je jednostavan. Igre započinju već 23. srpnja i nema slobodnih termina.

U prijevodu, naš najbolji profesionalni boksač Filip Hrgović (28) ne bi mogao nastupiti. Filip neće imati bodove ni za spomenutu ljestvicu, budući da već pet godina ne nastupa na amaterskim natjecanjima.

Osim Plantića, koji je već prošao prvo kolo, priliku za plasman tražit će i Marko Milun, Marija Malenica te Nikolina Čačić, koji se nalaze dvije pobjede od ostvarenja Olimpijskog sna.

Prošli članak

FNC objavio: U svibnju stiže 'Jamnica ProSport Armagedon' liga!

Sljedeći članak

Cejudo: white mi ne želi dati Volkanovskog jer zna da ću ga pobijediti

Preporučeno
Total
0
PODIJELI